Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Krejčíková se prokousává Lincem, další Češky vypadly

Barbora Krejčíková postupuje turnajem v Linci. Do druhého kola rakouského turnaje se dostala po vítězství nad Francouzkou Harmony Tanovou 6:3, 5:7 a 6:2. Naopak Tereza Martincová, která úspěšně absolvovala kvalifikaci, na své úspěchy nenavázala. Česká hráčka vzdala Janě Fettové z Chorvatska za stavu 2:6, 1:3. Již dříve se rozloučila Kateřina Siniaková.

Barbora Krejčíková
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Krejčíková naposledy hrála před třemi týdny v Ostravě, kde ji však skolila nemoc a do deblového semifinále se Siniakovou nenastoupily.

Kvůli výpadku ze zdravotních důvodů i nouzovému stavu a nemožnosti trénovat byla s výkonem spokojená.

"Po Ostravě jsem vlastně týden pouze ležela a nebylo mi moc dobře. Pak se kvůli nouzovému stavu nedalo pořádně trénovat, navíc jsem ani nemohla dělat venku kondici, protože bylo škaredě, a hrát tenis se taky nedalo. Takže jsem vlastně hrála pořádně až tady. Výhru jsem nečekala," řekla pro Tenisový svět.

V Linci vedla nad Tanovou ve druhém setu 5:3, ale zápas nedopodávala. Francouzka nečekaně vyhrála čtyři gemy za sebou, v rozhodující sadě už Krejčíková servis neztratila. O čtvrtfinále si zahraje proti Belgičance Greet Minnenové.

Deblový titul Krejčíková se Siniakovou neobhajuje, šetří síly pro singl. Siniaková dnes po třech letech znovu spojila síly s Lucií Hradeckou a nasazené jedničky úvodní zápas bez problémů zvládly. Rusko-britský pár Dzalamidzeová, Silvaová Češky přehrály 6:3, 6:1.

Martincová s Fettovou rychle prohrávala 1:5, a přestože v sedmé hře ještě odvrátila při svém podání dva setboly, víc než snížení na 2:6 nezvládla. Ztrátou servisu vstoupila i do druhého dějství a po 50 minutách zápas skrečovala kvůli bolestem břicha.

Usnadněnou situaci měla v prvním kole čtyřhry i Renata Voráčová, která v Linci hraje ve dvojici se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová, Xenia Knollová duel po prvním prohraném setu 0:6 rovněž vzdal kvůli silným křečím v břiše, které trápily Knollovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články