Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Brněnský biskup Cikrle vyhlásil na středy dobrovolný půst za ukončení pandemie

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 6. listopadu 2020 21:22
Brněnský biskup Cikrle vyhlásil na středy dobrovolný půst za ukončení pandemie

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle
Autor: Člověk a víra / Vojtěch Hlávka

Brno - Brněnský biskup Vojtěch Cikrle vyhlásil na čtyři nadcházející středy dobrovolný půst za ukončení pandemie nemoci covid-19. Věřící z brněnské diecéze nabádá k půstu vědomému a citelnému, doplněnému případně také almužnou na nějaký dobrý účel. ČTK to oznámila mluvčí biskupství Martina Jandlová.

„Vyhlášené dny budu takto prožívat s každým, kdo se připojí,“ uvedl Cikrle, který podobnou výzvu věřícím adresoval také na jaře.

Letošní rok je podle Cikrleho obdobím nejistoty a mimořádných opatření, která zcela obrátila zaběhané každodenní zvyklosti. Zároveň si ale lidé intenzivněji uvědomují hodnotu života a zdraví, protože stojí tváří v tvář nemoci i smrti.

„Možná prožíváme tuto zvláštní dobu, abychom si hlouběji uvědomili nejen úžasný dar života a křtu, ale abychom s vděčností také děkovali za to, co jsme dosud brali jako naprosté samozřejmosti. Prožití i této doby může přinést požehnání,“ vzkázal Cikrle věřícím a poděkoval: „Děkuji vám všem za trpělivost a zodpovědnost v nesení nejistoty i obav. Děkuji za vaše modlitby a za všechno, co děláte pro potřebné. Děkuji za vaši víru, naději i lásku, které se v posledních měsících mohly tříbit a možná i upevňovat. Bůh nás provází časem zkoušky, ve které zakoušíme křehkost světa, vlastní křehkost i křehkost nebo pevnost vztahů nejen mezi nejbližšími, ale i ve vztahu s Bohem.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 80)