reklama

The Wave Project - biker Tomáš Slavík hrdinou nevšedního videa z jiného světa

Autor: Keli, vydáno: 10.11.2020

Ze hry do reality a zpět. Biker a mistr světa Tomáš Slavík hrdinou nevšedního videa. Do historického centra Prahy se vřítí jeden z nejlepších bikerů světa. Skáče schody ve více než šedesátikilometrové rychlosti a vypadá, že před něčím ujíždí. Mistr světa a korunovaný král městských sjezdů Tomáš Slavík sotva stíhá projet checkpoint a... Vítá vás projekt Wave, který spojuje umění jízdy na kole s mistrovskými digitálními efekty.

Nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. "Datel", jak se třiatřicetiletému rodákovi z Brna v cyklistickém světě přezdívá, se virtuálně přesune do nové úrovně - na trať JBC 4X Revelations v Jablonci nad Nisou, kde startuje další dobrodružství. A právě to je pro organizátora dnes už legendárního severočeského závodu a zastávky světového poháru příznačné - Tomáše Slavíka při jízdě jen tak něco nezastaví. Koncentruje se na sebe a svůj výkon bez ohledu na to, co se děje kolem.

"Myslím, že každý jezdec v sobě potřebuje oheň, který mu pomůže se nahecovat a vystupovat z komfortní zóny. Když jsem na kole, existuje pro mě jenom jízda a hlad po tom ji zajet nejlépe, jak umím. Každý závod je hra, kterou se snažím dokončit a vyhrát. Nehledě na to, co se děje kolem," popisuje s jistou vášní Slavík.


Díky jedinečnému přístupu se mohl v letech 2017 a 2018 stát šampionem jednoho z nejnáročnějších závodů na světě Red Bull Valparaíso Cerro Abajo. V něm se jezdci řítí ulicemi chilského města Valparaíso za podpory davů nadšených diváků kolem trati. Právě v Jižní Americe jsou městské sjezdy neuvěřitelně populární a český závodník, který kvůli pádu při finálové jízdě nemohl loni útočit na "zlatý hattrick".

"Městské sjezdy jsou moje disciplína a vždycky bylo mým snem zažít sjezd v kulisách staré Prahy. Natáčení sice nebyl závod, ale příležitost řítit se na kole pod Pražským hradem, Nerudovkou a dalšími místy byla úžasná," užíval si Slavík průjezd hlavním městem.



Video z "jiného světa"

I přes letité zkušenosti bylo pro Slavíka účinkování v projektu Wave v mnoha věcech nové a netradiční. Jak vzpomíná Slavík: "Natáčení v Praze byla dřina. Lokace během natáčení vyžadovaly technicky náročné skoky. Také jsme natáčeli v noci a GPS mi ukazovala, že jsem za jednu natáčecí noc najel kolem pětatřiceti kilometrů v plné rychlosti. Měl jsem pocit, že už ani nedojedu domů."  

Hlavní protagonista se ale rozhodně nedřel sám. Kromě úžasných sportovních výkonů stojí za unikátním projektem neuvěřitelné množství produkční práce - šest dní natáčení v pražských uličkách ze speciálního vozu a z rozsáhlým štábem, několik dní v jabloneckém bikeparku, mnoho času v ateliéru a těžko uvěřitelných 1000 hodin práce v postprodukci pro tvůrce projektu Vítka Kratochvíle. "Trvalo to přes rok! V Praze jsme točili koncem dubna a od té doby jsem seděl u PC. Měl jsem samozřejmě i jinou práci, ale tohle bylo nejnáročnější. Občas to ani nezvládal počítač, renderování některých záběrů trvalo i hodiny," popisuje tvůrčí strasti Kratochvíle z MERGE studio.

Video od 8.11. můžete vidět i vy a užít si neskutečné záběry kombinující bikerské umění a pokročilou filmařinu. Nechte se unést, nehledě na to, co se děje okolo vás! Další informace najdete na webové stránce www.redbull.cz/wave

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Sergej 10.11.2020 000 19:45

    Zas jako taková hitparáda mi to nepřijde...video o ničem na to že na tom makali takovou dobu :D

  • anonymní uživatel Tom (Rob.t (a) seznam.cz) 10.11.2020 000 19:50

    Jablonec nejvíc!

  • anonymní uživatel jan 10.11.2020 000 20:33

    Efekty samozřejmě jak kráva, ale pro bikery tam vlastně není moc na co koukat (hlavně teda v první části). Těšil jsem se moc a jsem zklamanej...je to spíš pro fanoušky postprocessingu, než cyklistiky.

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 10.11.2020 000 20:47

    moc hezké

  • anonymní uživatel greg minářů 10.11.2020 000 21:01

    za mě video roku ! má to šťávu , dravost, a konečně něco nového

  • anonymní uživatel Ádoš 10.11.2020 000 22:57

    Skvělý video! po dlouhý době něco, co vybočuje z řady takový tý šedivý kejdy. Palec nahoru před panem Kratochvílem a lidmi z MERGE studio.

    2 jan
    videí pro cyklisty máš na YT několik stovek tisíc, akční kameru má dneska každej. Želbohu je drtivá většina všechno na jedno brdo
    (nic proti on-board, RAW)

  • anonymní uživatel FandaDK 11.11.2020 000 10:10

    Tohle si zaslouží respekt, přesně to vybočuje od těch "standardních trapnjech videí s kytičkama, potůčkama" za mě jako hodně palec hore, dobře vy...

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 11.11.2020 000 10:41

    FanoušDK, Ádoš: Ano, video vybočuje. Ale tou postprodukcí, ne lokalitou nebo tím, co tam předvádí (s veškerým respektem k Datlovi). Prostě jsem to viděl, řekl jsem si že to je hezké, ale nějak to ve mně nevyvolává potřebu vzít kolo a vyrazit tam. Já radši ty potůčky, ale to je věc individuálního vkusu.

  • anonymní uživatel s.p.a 11.11.2020 000 11:14

    pecka!!!

  • anonymní uživatel pps 11.11.2020 000 11:53

    Za mě souhlas s Honzou. Video, parádní, odlišuje se, ale podíval jsem se na něj kvůli jeho tématice - bikování a toho je tam oproti těm "potůčkům" poskromnu, nějak nemám potřebu si ho pustit podruhé. Tím nehejtím Datlův UM ani v nejmenším, jemu jen a jen re5pekt!

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.11.2020 000 14:52

    ale kluci, těch potůčků, kytiček a elektro-dubstepu máme na YT desítky tisíc videí. Kdo se na to má pořád koukat?
    Drtivá většina vkladatelů videí jen sprostě kopírují zažitej scénář zpomalenejch záběrů, pojebanýho padajícího listí,
    zurčícího potůčku....ať si to strčí do ánusu, na to už neni nikdo zvědavej.

    Pro jistotu znovu zopakuji - nic proti RAW a on-board, to neomrzí asi nikdy.

  • anonymní uživatel Sergej 11.11.2020 000 15:00

    Ádoš : ale ikdyby tam jela tvoje bába na libertě tak to bude vybočovat od YT videií..postprodukce dobrá..ale jinak?? Nuda...

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.11.2020 000 15:20

    tak kdyby tam jela moje bába, dej jí pánbů věčnou slávu!, tak by to samosebou bylo eňo-ňuňo o tom žádná :-D, ale jak tam ty báby na kopec dostanem? Navíc potřebuješ natočit nějakej cool materiál a když se ti babi zrakví hned na začátku, moc toho nenatočíš.

    Ne, bába na libertě asi není cesta. Pro tebe je nuda postprodukce, pro mě je nuda to, co spoustu studií a samouků pokládá za vrchol
    natáčení akčních sportů. Ze začátku to bylo fajn, ale po 10 letech se na to už nedá koukat. Osobní názor, tohle má každý holt jinak.

    Někomu to padající listí a srnka, potůček a zpomalenej záběr na blbana v helmě přijde super i po tisící první no.

  • anonymní uživatel jan 11.11.2020 000 15:32

    Nemusíte to brát ode zdi ke zdi.

    Řekněme, že by tady Datel předvedl nějaký pěkný průlet Prahou se skokama, technikou atd. A klidně, ať je to zefektovaný jak Star Wars. Jenže on tu skočí schody, deset sekund rube do pedálů a jede rovně, vyskočí na obrubník, zase sjede schody a nazdar. Kolem něj lítá parádní sci-fi svět, ale zároveň na sebe totálně strhává pozornost. Podle mě nevyužitej potenciál, když už si vezmeš takovýho jezdce na natáčení. Ale kdo ví, třeba za tím je nějaký povolení natáčení na zajímávých místech apod.

    Parádní jsou i ty detailní záběry. A část z Jablonce už je samozřejmě o něčem jiným...

  • anonymní uživatel Fujar_a_ja (matlamosOS (a) email.cz) 11.11.2020 000 16:23

    Určitě zajímavý video, ale jeho pointu vůbec nechápu, proč video míchá ježdění a VR? A nenašel jsem to ani v rozhovoru s tvůrci ani na webu RB Wave. Je za tim určitě spousta práce, ale co tím RB nebo tvůrci chtěli říct, to jsme se nedozvěděli :).

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 11.11.2020 000 16:51

    Ádoši, možná se zeptám blbě, ale co hledáš (a hlavně nacházíš) na webu plným "blbanů v helmě"?

  • anonymní uživatel Ádoš 11.11.2020 000 17:35

    Neptáš se blbě, blbě sis to jen vyložil.

    hledám tu každodenní uspokojení čéče, už spoustu let. Cyklistika a všechno okolo mě samozřejmě baví, však zde v diskuzi 2x jasně píšu, že proti on-board a RAW ani popel. Píšu o "kytičkách, potůčkách a blbečkách" o nadneseném patosu. Myslím, že víte jaký typ videí mám na mysli. Tím se, řekl bych, netrefuji do bike komunity jako takové.

  • anonymní uživatel Sergej 11.11.2020 000 19:46

    Ádoš: máš pravdu že on-board videí je všude po kok0t...kde jsou ty doby starých dobrých NWD

  • anonymní uživatel Ewa Farna 11.11.2020 000 21:15

    Cekal sem reklamu na eurotel a vono nic :-(

  • anonymní uživatel Ádoš 11.11.2020 000 22:23

    2 Sergej

    Však ať je, já proti tomu nic nemám. Od toho máme kamery :) ale stojím si za soukromým názorem, že ty vyumělkovaný dubstep srajdy s paloučkama a čmeláčkama jsou po letech na ko*ot

    2 Ewa

    Good point!

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 11.11.2020 000 22:40

    Ádoš, tohle vysvětlení beru. Předtím mi to fakt vyznělo tak, že každej, kdo něco točí sám bez "Red bull rozpočtu a stočlenného štábu" by měl zalézt pod kámen a nevylézat...

  • profilová fotka Pavel 12.11.2020 000 18:14

    Jako za mě taky nic moc. Nechápu, proč se do toho musí cpát furt nějaké efekty... Aby to bylo "jiné"?? Sorry, ale tohle "jiné" je opravdu hrozné. Nějak se čím dál tím víc utvrzuji v tom, že tady u nás je fakt málo lidí, co umí něco natočit a zároveň mají vkus a cit pro věc. A přitom taková škoda, potenciál to má obrovský, když je v hlavní roli Slavík. To město je totální příšernost, na to z Jablonce se už koukat dá...

  • profilová fotka Pavel 12.11.2020 000 18:16

    Věřím, že Slavík by byl schopný zajet podobný masakr jako ve svém městském sjezdu Fabio. Ale video od Fabia nepotřebuje žádné vydementnělé efekty a je super...

  • anonymní uživatel Shu Lin 13.11.2020 000 6:54

    Chtěl jsem natočit něco lepšího, ale nakonec jsem si řekl, že bude jednodušší jen napsat komentář tady.

  • anonymní uživatel CanaLL 13.11.2020 000 9:20

    takový práce a přitom taková volovina :D

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 13.11.2020 000 13:28

    hlavnim poselstvim videa je do budoucna neodvratna elektrifikace vseho s koly spojeneho, neni pred tim uniku a je zbytecne se tomu branit, ocenuji, ze Ados se k lasce k teto emtb propagande verejne vyznal, podobny coming out vyzaduje odvahu, palec hore

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 13.11.2020 000 13:54

    2 Elektronik

    i ty jeden čtveráku, kopo veselá :-) dlouho jsme si nevyměnili liebesbriefy. Však víš, co si myslím o lenoších.
    Hezký víkend

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí