Srazil k zemi důchodkyni a okradl ji. Mladíkovi hrozí až deset let za mřížemi

Lupič přepadl seniorku

Kvůli loupeži skončil devatenáctiletý mladík před soudem. Policisté jsou přesvědčeni, že právě on zaútočil na bezbrannou seniorku, napadl ji a okradl. Podezřelého lupiče dopadli chvíli po činu. Na rozsudek si počká ve vazbě.

Když policie mladíka přiváděla k soudu, tvářil se celkem sebejistě. Přitom se rozhodovalo o tom, jestli skončí ve vazbě. Před pár dny totiž měl v Nové Pace srazit k zemi důchodkyni a sebrat jí peníze. „Muž třiaosmdesátiletou ženu, která chodí o holi, srazil na zem a tašku s nákupem i s peněženkou jí vytrhl. Mladík ženě způsobil škodu za necelou tisícikorunu,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Kormošová.

Ženy, která ležela na zemi, si naštěstí všiml náhodný kolemjdoucí a zavolal jí pomoc. Policisté násilníka chytili za několik desítek minut a rovnou ho odvezli na služebnu k výslechu. Na místo, kde měl zaútočit, pak povolali služebního psa. Ten pak v nedalekém lese našel zakopanou útočníkovu bundu i ukradenou peněženku. „Mladý muž se k trestnému činu policistům přiznal,“ dodala Kormošová.

Zloději hrozí deset let vězení

Žena naštěstí neutrpěla vážnější zranění. Podle psychologa se jedná o typický případ přepadení bezbranného seniora. Současný nouzový stav na zloděje neměl vliv. „Senioři bývají přepadáváni hlavně proto, že se nemohou bránit, protože takový zloděj by si na stejně silného nebo silnějšího jednoduše netroufl,“ vysvětlil psycholog Jan Lašek.

Jednání o uvalení vazby bylo rychlé. Soudce měl brzy jasno. Návrhu státního zástupce vyhověl a muže obviněného z loupeže poslal rovnou do vazby. Zloději hrozí až deset let vězení.

Tagy: