Litoměřice: Město vyhlásilo výtvarnou soutěž proti závislostem

11.11.2020 6:32

Vyjádření životního postoje k problémům závislostí na drogách, kouření a alkoholu je hlavní myšlenkou soutěže „Správným směrem 8“ o vytvoření nejlepšího plakátu proti závislostem. Tu město Litoměřice vyhlásilo začátkem října ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou Policie České republiky již poosmé.

Litoměřice: Město vyhlásilo výtvarnou soutěž proti závislostem
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Podle starosty Ladislava Chlupáče je dobře, že se na problematiku závislostí upozorňuje: „Dnešní doba svádí k užívání drog a jiných omamných látek, které se dostávají i do škol, a snižuje se věk jejich konzumentů.“

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

Soutěž je určená pro žáky základních škol a studenty středních škol a odborných učilišť, které se nacházejí v Litoměřicích. Veškeré informace naleznete na stránkách komunitního plánování. „Lze využít jakékoliv nápadité výtvarné techniky a postupy, kterými jednotlivec vyjádří svůj postoj k závislostem na drogách, kouření, alkoholu a jiných závislostech,“ uvedla manažerka prevence kriminality Lenka Benešová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu, která celou soutěž koordinuje.

Uzávěrka došlých grafických děl je stanovena na 15. února příštího roku a slavností vyhlášení výsledků pak proběhne 8. března. „Na prvních pět oceněných čekají atraktivní a hodnotné ceny,“ dodává Lenka Benešová.

V loňském roce se v soutěži sešlo celkem 40 děl ze základních a středních škol. Nejlepší výtvory vybírala komise složená ze zaměstnanců pedagogicko-psychologické poradny, krajského a městského úřadu a protidrogové centrály. Vítězkami se staly Natálie Holubová ze ZŠ Ladova a Kristýna Davidová ze Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice. Cenu poroty pak získala Lucie Sanislavová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…