Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Motor se pokusí o první výhru v Karlových Varech, Třinec míří hájit neporazitelnost do Liberce

Nabitý program obnovené sezony extraligy nabízí v týdnu hned čtyři hrací termíny. Středa dává prostor čtyřem dohrávkám, zároveň si Karlovy Vary a České Budějovice předehrají utkání 17. kola. Třinec bude dosavadní neporazitelnost, kterou drží jako poslední celek v soutěži, hájit pod Ještědem na ledě Liberce. Hradec Králové a Vítkovice čeká rychlá odveta po pondělním souboji v Ostravě, přímý přenos sledujte od 14:40. Hokejový program na ČT sport a webu ctsport.cz bude následně pokračovat utkáním Mladá Boleslav - Brno.

Miroslav Svoboda v utkání proti Hradci Králové
zdroj: twitter.com/MountfieldHK

V dohrávce 2. kola se znovu po pouhých dvou dnech střetnou Hradec Králové a Vítkovice, tentokrát ale na východě Čech. Tam bude chtít domácí tým zúčtovat za porážku 1:2, kvůli níž přišel o dosavadní neporazitelnost.

"Snažíme se soustředit na naši hru. Musíme zlepšit určité věci, které v ní chyběly v pondělí, a chceme podat lepší výkon. Kdo proti nám stojí - a že to budou znovu Vítkovice - nijak neřešíme," prohlásil asistent královéhradeckého kouče David Kočí.

Kouč hostů Mojmír Trličík tuší, že herně se toho ani přes jiné prostředí příliš nezmění. "Nedá se čekat nějaký totální zvrat v taktice a ve stylu hry obou mužstev. Určitě si probereme koncovku pondělního zápasu, protože chybělo málo a mohlo to dopadnout jinak," varoval Trličík.

Sport
zdroj: ČT4

Hlavní role v dohrávaném utkání 4. kola budou patřit Mladé Boleslavi a Brnu. Hned v pátek pak čeká oba soky další vzájemný duel, ale na ledě Komety.

Středočeši po pauze zvítězili díky gólu v prodloužení v Českých Budějovicích. Doma byli ve dvou dosavadních startech stoprocentní.

Kometa před dvojzápasem s Mladou Boleslaví vyhlašuje S.O.S. s ohledem na situaci v kádru. Chybějí na covid-19 pozitivní, ale bezpříznakoví Holík s Bartejsem, v zápase proti Litvínovu se zranil Střondala, který bude chybět dva měsíce. Mimo hru je i Valský.

"Saháme do rezerv. Věřím, že bude moct nastoupit Peter Mueller," přál si trenér Kamil Pokorný návrat amerického útočníka, jenž je zpět v Brně a čeká na výsledek testu na koronavirus.

"V Boleslavi musíme hrát zodpovědněji než proti Litvínovu, nenavázali jsme na poctivost, kterou jsme měli v Třinci," přidal Pokorný.

Sport
zdroj: ČT4

Dohrávka 8. kola mezi Libercem a Třincem svede proti sobě celky, jejichž finálová bitva před rokem a půl určila až dosud platného šampiona, jímž se po výhře 4:2 na zápasy stali Oceláři.

Bílí Tygři po dlouhé herní pauze zaviněné pandemií koronaviru naskočili do zápasového programu úspěšně, když přetlačili Olomouc 2:1.

"Pauza byla určitě znát, v rámci možností to ale bylo dobré a věřím, že naše výkony půjdou jenom nahoru. Ta pauza byla opravdu dlouhá a člověk pořádně nevěděl, na čem je. I když nás teď čeká hodně náročný program, všichni jsme rádi, že se zase konečně hraje. Doufejme, že už to tak vydrží," prohlásil liberecký útočník Tomáš Rachůnek.

Třinec má prozatím skvostnou bilanci na venkovním ledě: vyhrál všechny tři zápasy a vstřelil v nich 18 gólů.

"Rádi bychom na to samozřejmě navázali, ale soupeř je nesmírně kvalitní. Jsme hlavně rádi, že po té dlouhé přestávce jsme do soutěže vstoupili dobře a získali nějaké body," řekl druhý trenér Ocelářů Marek Zadina.

Otazník visí nad startem jeho syna Filipa, který po Redlichově faulu nedohrál utkání v Karlových Varech.

Sport
zdroj: ČT4

V dohrávce 14. kola zkříží hokejky hráči Olomouce a Zlína. Hanáci vyšli přes dobrý výkon naprázdno v Liberci (1:2).

"Byli jsme domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, bohužel na jeden gól se vyhrát nedá. Potřebujeme být produktivnější," řekl trenér Zdeněk Moták.

Ani Berani na body nedosáhli, ti však měli problém naopak v defenzivě, když se Spartou prohráli 4:6. Přesto je povzbudil dobrý výkon alespoň v některých pasážích.

"V prvním zápase po pauze byla znát herní absence, ale potěšitelný je trend zlepšování. Věřím, že v tom budeme pokračovat," řekl kouč Robert Svoboda.

Sport
zdroj: ČT4

Předehrávku 17. kola obstarají Karlovy Vary a České Budějovice. V sobotu si Západočeši odvezli z ledu nejbližšího soka tři body po výhře 5:4. V pondělí ale schytali doma výprask s Třincem (2:7).

"Ten zápas musíme co nejdříve hodit za hlavu, s Motorem nás čeká úplně jiný zápas. Pohlídat si potřebujeme vstup do utkání. V ofenzivě hrajeme dobře, jen potřebujeme být produktivnější," řekl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Motor čeká osmý pokus ve snaze dosáhnout první výhry po návratu mezi elitu. "Zdobí nás pohyb, bojovnost a nasazení, kluci ale nakonec vždy dokázali najít způsob, jak zápas prohrát. Soupeři umí potrestat ptákoviny, které děláme," konstatoval trenér Václav Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články