InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Otužování v Otavě přispívá k dobré imunitě i veselé náladě

Zprava Roman Chytil, Petr Záleský a Michael Harhaj.  , Autor: Pavla Maradová

Zprava Roman Chytil, Petr Záleský a Michael Harhaj.     Autor: Pavla Maradová

STRAKONICE – Tři ochotníci a jeden kamarád. To je sestava, kterou mohou lidé vidět pravidelně na strakonickém molu u řeky Otavy. Co tam dělají? Svléknou se do plavek, posilují imunitu a dobrou náladu. Deprese jim nehrozí. Ochotníci z Divadelního souboru Čelakovský Roman Chytil, Roman Novák, Petr Záleský a s nimi Michael Harhaj se před měsícem rozhodli, že budou chodit plavat do řeky.

 

Roman Novák si plaval sólo již před tím a dával fotky na Facebook, Romana Chytila oslovil kamarád Michael, který se připravoval doma pod studenou sprchou a vana už mu nestačila. Petr Záleský se otužoval již před časem, tak tuto aktivitu znovu oprášil. „Teď chodíme na molo a připravujeme se na to, až nám ho odstraní. Pak budeme muset najít nějaký pěkný přístup do řeky. Chodíme každý den a baví nás to. Děláme něco pro své zdraví i dobrou náladu. Já tedy začal předminulý týden bez přípravy. Zlákal mě Michael, kterého už to nebavilo doma pod studenou sprchou a já zase oslovil Petra Záleského a on Romana Nováka," popisuje partičku otužilců Roman Chytil.

Otužování v těchto dnech, kdy je zapotřebí posilovat imunitu víc než kdy předtím, je jedním z prostředků, jak se starat o své tělo i duši. Studená voda má totiž vliv i na psychiku, což již před časem potvrdil Petr Záleský v době, kdy s otužováním začal. A platí to u všech bez rozdílu. „Máme potom všichni skvělou náladu, která někomu vydrží i několik dní. I když teď se takto zdravě povzbuzujeme denně. Potkáváme tady i maminky s dětmi, které se také chodí otužovat, takže rozhodně nejsme sami," vysvětlil Petr Záleský.

Je to tedy vyzkoušené a ověřené.

 

 

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jurij 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 12.7.2022 02:44:36

  • taky plavec 

    Reagovat

     

    Ne, Miloš Nesvadba starší

    Vloženo 15.11.2020 10:11:43

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ten uprostřed je hejtman?

    Vloženo 11.11.2020 18:27:41

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace