Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Slavný záchranář Vít Samek oplakává tátu: Chytil jsi covid, bojoval jsi. Pak trubka, spals, byls rychlej...

Autor: pom - 
11. listopadu 2020
07:48

Obrovský smutek teď prožívá slavný pražský zdravotník Vít Samek, který proslul svým vtipným blogem Bulbem záchranáře a vulvou porodní asistentky o první pomoci a seriálem Na vlastní otvor. V neděli  ráno mu zemřel tatínek Bohumil, měl koronavirus.

O tragické události informoval Samek na svém facebookovém profilu, který sledují víc než čtyři tisíce lidí. Jeho táta Bohumil podle něj chytil koronavirus v Lázních Jáchymov, Samek mu jel domů na Černý Most udělat testy, které covid potvrdily.  „Tejden jsi bojoval doma, vypadalo to dobře, a pak ses půl dne neozval. Našli jsme tě s Bárou (žena Víta Samka, pozn. red.) doma špatnýho. Když jsme otevřeli dveře, volal jsi, dušnej jako prase: ,Děti, to jste neměly chodit!'. To už asi nezapomenu. Saturaci jsi měl 43 %. To jsem ani na záchrance mockrát neviděl,“ popsal Samek svým osobitým stylem. 

Tatínkovi pak zavolal záchranku, která ho převezla do nemocnice. „Na kyslíku jsi úplně ožil. Bojoval jsi čtrnáct dní. Chvíli to i vypadalo, že vyhraješ. V pátek jsme se viděli, ještě jsme si psali. Už jsi byl z masky zpátky na ,hefnu', ale docela spokojenej. A pak ses v noci na neděli zhoup,“ popsal Samek kritické chvíle. Stav jeho tatínka se zhoršil, lékaři o jeho život nepřestávali bojovat a zaintubovali ho, v neděli ráno ale jeho život vyhasl. 

„Usnul jsi někdy nad nedělním ránem hezky pěkně. Tu trubku už neřeš, spal jsi, jo? Mysleli, že to ještě nějak půjde. Začaly ti selhávat orgány jeden po druhým. Bohoušku, zemřel jsi v neděli osmýho, nějak po desátý. Spal jsi nejvíc, jak to jde. Byls rychlej. Nestihli jsme tě. Ale přišli jsme nakonec všichni tři. Takže prostě ti přípíjim bůhví kolikátým fernetem, poslouchám Piafku, cos měls rád a brečím tady jako stará k*rva, jak jsi říkal. Tak čau,“ rozloučil se s milovaným tatínkem Samek.

Vít Samek, který pracoval u pražské záchranky, se do povědomí veřejnosti dostal v březnu 2019, když v rozhovoru pro DVTV otevřeně kritizoval pražskou záchranku a její systém a následně i nové sanitky, které záchranka nakoupila. Krátce nato od ZZS sám odešel a spolu se svou sestrou začal vydávat blog Bulbem záchranáře a vulvou porodní asistentky, který vtipně a neotřele poskytuje informace o první pomoci a porodnictví. Pro Mall.tv natáčí také seriál Na vlastní otvor, kde lidem na vlastní kůži ukazuje, jak vypadají nepříjemná vyšetření u lékaře. S první vlnou koronaviru začal v březnu pracovat na urgentním příjmu v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Video  Záchranář Vít Samek: Jaká je první pomoc při úrazech hlavy u dětí  - Petr Němeček/ Maminka.cz
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alumno ( 11. listopadu 2020 14:29 )

Vy snad víte, že to byl dobrý člověk? Třeba ano, ale pouhá skutečnost, že byl otcem někoho mediálně známého, z něj dobrého člověka fakt nedělá. Jinak mě dost překvapuje, že ho syn vzhledem ke své profesi tak dlouho nechal doma samotného a neodhadl, že se tatínek může rychle zhoršit, zvlášť, když se to u covidu neustále zdůrazňuje. Smutné.

Jiří Novák ( 11. listopadu 2020 13:56 )

Škoda dobrého člověka

dejavu26 ( 11. listopadu 2020 10:30 )

To je tak strašně smutný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa