Moje sladké tajemství

Vyděšená herečka se ocitla tváří v tvář smrti

Vyděšená herečka se ocitla tváří v tvář smrti

Talentovaná Kristýna Frejová (49) dnes jako seriálová lékařka zachraňuje lidské životy. Málokdo z jejích fanoušků však tuší, že i ona musela kdysi bojovat doslova o každé nadechnutí.

 

Sympatickou herečku Kristýnu Frejovou (49) vídají diváci v poslední době na televizní obrazovce v úspěšném seriálu Sestřičky Modrý kód.

Kristýna tak před televizními kamerami jako doktorka Ema Vlčková často bojuje o život svých „pacientů“, s takový nasazením, jako kdyby byla skutečná lékařka. V takových chvílích si možná vzpomene, že se jako mladá dívka sama ocitla tváří v tvář smrti.

Dostala ránu pěstí do obličeje

Kristýně bylo tehdy pouhých devatenáct let, když se jedné noci vracela tmavými ulicemi z koncertu na Staroměstském náměstí. Stačilo prý pár okamžiků, aby si uvědomila, že se za ní někdo plíží.

V ten moment se otočila a svého nevítaného průvodce odvážně oslovila. Jakmile se ho zeptala, co po ní chce, dostala ránu pěstí do obličeje. Pak prý na malou chvíli ztratila vědomí. Když se probrala, násilník ji kamsi táhl ztemnělým průjezdem.

„Viděla jsem, že jsme mezi popelnicemi, stál za mnou, jenom funěl a škrtil mě,“ vyprávěla později Frejová, která ale ani tehdy nepřestala doufat, že se přepadení vyvázne živá.

Potřebovala všechnu svou sílu

Prý se pokoušela dýchat alespoň nosem, když už to ústy nešlo, protože si moc dobře uvědomovala, že bude potřebovat veškerou svou sílu. Když se pak pokusila předstírat, že omdlela, útočník ji přestal škrtit, a ona ho nakopla.

Když se jí podařilo násilníkovi vytrhnout, polonahá doběhla do nejbližší vinárny, kde ji prý zachránil přítomný číšník. Přivolaná policie útočníka nenašla a Kristýna se bála podat trestní oznámení, aby se na veřejnosti zbytečně nehovořilo o ní, i o jejích mediálně známých rodičích. Tato strašná příhoda tehdy začínající herečku krutě poznamenala.

Je moc ráda, jak skvělý kolektiv v Sestřičkách Modrý kód mají.

Dlouho trpěla úzkostnými stavy

Ještě spoustu let poté trpěla úzkostmi a strachem, že se jejím blízkým něco stane. Navíc se brzy ukázalo, že obrovská vnitřní síla, která jí tehdy zachránila, je v běžném životě vlastně velkou přítěží. Lidé, kteří Kristýnu neznali, si totiž často mysleli, že je odtažitá nebo dokonce arogantní.

A aby toho nebylo málo, Frejová prý podobné přepadení zažila jen o několik let později znovu. Naštěstí se jí i tehdy podařilo jen o vlásek útočníkovi uniknout. To však nebyly jediné bolestné okamžiky, které tato sympatická herečka musela vydržet.

Pochopila, že neúprosná smrt je blízko

Kristýna za největší tragédii svého života patrně považuje smrt své milované maminky, báječné herečky Věry Galatíkové (†69). Ta se několik let odvážně rvala s rakovinou plic, nad kterou ale nedokázala zvítězit.

Protože všichni tušili, že se blíží její konec, pokoušeli se s nemocnou Galatíkovou trávit co nejvíce času. Ať už se jednalo o samotnou Kristýnu, nebo o jejího otce a Věřina manžela, známého herce Ladislava Freje (78).

Bohužel, přes veškerou jejich snahu se postup nemoci nepodařilo zastavit. Frejová, která právě tehdy čekala svou dcerku Rachel, později řekla, že jakmile je maminka všechny uviděla u svého nemocničního lůžka, pochopila, že je smrt blízko.

Milovaná maminka je pořád s ní

Přesto nechtěla podstoupit chemoterapii, která by jí připravila o zbytek sil. Galatíková podlehla rakovině 21. prosince 2007. Na tomto světě po sobě zanechala truchlícího manžela, zoufalou dceru a syna Ladislava Freje (42), který měl dlouho psychické problémy.

Ti všichni si pak byli vzájemně oporou, když se museli smířit se smutným faktem, že tu jejich milovaná manželka a matka už není. Přesto Kristýna ani dnes nemá pocit, že by ji Věra opustila.

„Maminka chodí za mými kolegyněmi nebo kamarádkami a něco mi vzkazuje přes ně,“ tvrdí sympatická herečka, kterou dnes diváci vídají hlavně v seriálu Sestřičky Modrý kód.

Drastický vzkaz ze záhrobí

Frejová má navíc pocit, že právě díky své zemřelé mamince přestala kouřit. Kdysi si totiž v myšlenkách s Věrou povídala a prosila jí, ať jí pošle něco, co jí pomůže zbavit se závislosti, která jí komplikovala život.

Den na to pak onemocněla zápalem plic, což prý později považovala za jasný vzkaz ze záhrobí. „Bylo to sice trochu drastické, ale vždycky se musí stát něco, aby to člověku docvaklo,“ řekl pak Kristýnin otec Ladislav Frej.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden