Litoměřické informační centrum obhájilo certifikát kvality služeb
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Informační centrum v Litoměřicích (IC) obhájilo před několika dny certifikát II. stupně Českého systému kvality služeb (ČSKS), do certifikace je zařazeno od roku 2014. V té době bylo IC na Mírovém náměstí mezi vůbec prvními subjekty v celé České republice, které se certifikovat nechaly.

ČSKS napomáhá ke zvyšování kvality služeb v organizacích cestovního ruchu a dalších, které na tento obor navazují. Mezi certifikovanými subjekty jsou informační centra, ubytovací zařízení, cestovní kanceláře, skiareály, lanovky a jiné, působící v cestovním ruchu.

Mezi silné stránky litoměřického IC patří dle klasifikace nezávislého hodnotitele ČSKS systematický přístup k vlastnímu zlepšování, zjišťování spokojenosti zákazníků a práce s touto zpětnou vazbou, zaměření na rozvoj interní komunikace a v neposlední řadě vzdělávání pracovníků IC. Hodnotitel nahlížel kladně také na tvorbu nové turistické webové stránky pro poskytnutí přehledných informací návštěvníkům.

„Zapojení do Českého systému kvality služeb nám pomáhá dlouhodobě a systematicky se zlepšovat a zmenšovat mezeru mezi tím, jakou službu zákazník očekává a jakou podobu služby mu umíme poskytnout,“ uvedla marketingová manažerka města Martina Vondráková, která rovněž zastává funkci trenéra kvality. Ten je zodpovědný za sledování procesů, nastavení a plnění opatření vedoucích ke zlepšování kvality v rámci své organizace. Opatření, která si dané zařízení nastavuje, jsou pravidelně ověřována nezávislým hodnotitelem prostřednictvím mystery shopppingu („mystery shopper“ – fiktivní nakupující, výzkumník).

Systém zastřešuje Česká centrála cestovního ruchu - Czech tourism prostřednictvím regionálních koordinátorů, kteří v jednotlivých organizacích školí trenéry kvality. Úspěšné organizace získají prestižní, mezinárodně srovnatelnou značku, která pro zákazníka představuje příslib ověřené kvality služeb a zároveň je oceněním práce všech zaměstnanců organizace. Před pár dny zároveň litoměřické IC získalo v rámci Ústeckého kraje 3. místo od ATIC (Asociace turistických informačních center České republiky) v anketě „Oblíbené informační centrum roku 2020“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru