Nekódovaná německá televize Sport1 pokračuje v distribuci na satelitu Astra

11. listopad 2020

Německá komerční televize Sport1 prodloužila distribuční smlouvu se společností Astra Deutschland. Ta zajišťuje šíření volně dostupného programu i jeho kódované verze v HD.

Německá nekódovaná tematická televize Sport1 bude i v následujících letech využívat pro šíření svého signálu satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra. Vysílání této atraktivní stanice si tak budou moci bez problémů užít i nadále čeští a slovenští diváci. HD verze tohoto programu, která také v distribuci přes pozici 19,2 pokračuje, zůstává kódovaná.

Distribuci stanice Sport1 prostřednictvím družice nadále zajišťuje společnost Astra Germany, respektive lucemburská SES. Příjem signálu z pozice 19,2 stupně je možný v našem regionu s parabolami běžných rozměrů a není nutné žádné speciální vybavení. Prostřednictvím takzvaného DuoLNB konvertoru jde o vhodné doplnění příjmu například k satelitní televize Skylink nebo volně dostupným programům na satelitu Astra 3B.

„V současné době je stále jasnější, jak důležitou roli hraje sport v naší společnosti. Úspěšným prodloužením smlouvy se společností Astra Germany zajistíme, aby si naši diváci mohli i nadále užívat celou řadu špičkových sportů s četnými živými přenosy, rozhovory a magazíny prostřednictvím satelitu. Například se mohou těšit na další rozšiřování našeho fotbalového pokrytí od sezóny 2021/22 po úspěšném získání bundesligových práv,“ uvedl při této příležitosti šéf distribuce Sport1 Andreas Gerhardt.

autor: lukpo
Spustit audio

Související