Teprve letos v září malá Anetka, dcera Ivety Vítové, slavnostně zahájila školní docházku. A podle slov své maminky nemohla dokonce ani dospat. „Aneta se do školy těšila už půl roku, normálně ji nemůžu dostat z postele a v úterý vyskočila jako rybička,“ líčila tehdy Blesku pobaveně Vítová, která ještě pod svým rodným příjmením Lutovská v roce 2009 získala korunku České Miss. „Ve škole se jí moc líbilo, těší se, jak bude dělat úkoly, a říkala, že paní učitelka je hezká,“ smála se po jejím prvním školním dni.

Přesto však Vítová už tenkrát pozorovala jistá omezení, která vzhledem k pandemii koronaviru, tehdy na ústupu, ve škole panovala. „Kvůli covidu ale alespoň nebyly žádné schůzky,“ libovala si prvního září Vítová. Bohužel však její ratolest dlouho do škamen neusedala, jelikož druhá vlna zákeřné choroby děti z lavic zase vyhnala domů... a co víc, nařídila jim distanční výuku. A rázem bylo po nadšení... „Já nevím, jak vy, ostatní maminky, ale já už to nedávám. A to mám jen jedno dítě!“ posteskla si nyní Vítová na instagramu.

VIDEO: Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rozhodně sama dlouho nezůstane

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rozhodně sama dlouho nezůstane Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

U snímku dcerky, která se sklání nad sešitem, v němž tvoří svá první písmenka, přiznala, že každá taková hodina „končí u Anetky brekem. Dnes je do pláče už i mně…“ dodala sklesle. Podle množství zpráv, jichž se podle všeho vzápětí dočkala, usoudila, „že je to všude ÚPLNĚ stejné, a nejen u prvňáčků. Je to obrovsky náročné NEJEN pro děti a rodiče, ale i pro učitele.“ Pláč i výbuchy vzteku bezradných dětí (a vlastně i jejich stejně bezradných rodičů) jsou zcela normální reakcí na neobvyklou situaci, do které nás všechny pandemie dostala.

„A proto navrhuji, pojďme si všichni povinně dát skleničku vína, a naše děti pochválit za to, že to s námi zvládají,“ vyzvala na závěr své followery. Později však svá slova lehce upravila, a ze skleničky vína se rázem stala celá láhev. „Píšete, že sklenička je málo…“ vysvětlila. Patrně jenom pod vlivem alkoholu se totiž dají tyto těžké chvíle přežít bez úhony na zdraví… především na tom psychickém.

VIDEO: Iveta Vítová: Jsem ráda, když můžu vypadnout z baráku!

Video
Video se připravuje ...

Iveta Vítová: Jsem ráda, když můžu vypadnout z baráku! David Budai, Petr Soukup

Fotogalerie
46 fotografií