doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2020 14:53:28

Extra buřty s logem modrého ptáka

 Extra buřty s logem modrého ptáka

Opozice by ráda rozdávala a zároveň za to haní vládu. Zkrátka extra buřty, jak řekl dnes prezident, jen pro někoho.

Prezident Miloš Zeman dnes ve sněmovně plédoval za zrušení daňových výjimek a úlev, které ořezávají státní rozpočet skoro o 400 mld Kč. „Samozřejmě za cenu, že ti, kteří dosud měli extra buřty, je už dnes mít nebudou,” dodal.

Daňové úlevy velkých firem a různých podnikatelských sektorů jsou dědičné zlo, které jsme zdědili především z dob pravicových vlád. A právě jejich exponenti dnes nejvíc křičí, jak se propadáme do dluhů. Přitom pravicová opozice se od jara předhání v divokých návrzích na ještě vyšší kompenzace svých voličských skupin a kritizuje vládu, jak málo plošně šanuje podnikatelské ztráty. Nejraději by, kdyby vláda všem zaplatila i ušlý zisk.

Zároveň se ale teď opozice farizejsky křižuje, když vidí sekeru v rozpočtu. Kdyby ona byla u kormidla, hodila by s chutí celou smyčku kolem krku nejnižším vrstvám, které by ze svých daní zaplatily „udržitelný komfort pánů podnikatelů“…  Každé čtyři roky nové auto, slušná dovolená v Thajsku a co nejméně platit na daních. A samozřejmě by se zapřísahala, že mimořádná opatření si vyžadují mimořádné výdaje a pohrdala by všemi zaostalými kritiky z levostředového tábora, že tak základní věc jako nutnost „udržet ekonomiku investicemi“ nechápou.

Nevidí si do huby, říkávala babička. A spoléhají se na to, že voliči této země (oni „prostoduší hlupáci“ Jana Jetmara) nemají dost mozkové kapacity, aby si pamatovali, co pravicové vlády napáchaly a proto je jistě znovu zvolí.

Jenže voliči nebudou fandit trojkoalici „OK09“ (ODS-KDU-TOP09) o nic víc než dosud, protože dobře vědí, že právě tyhle strany považují daňové extra buřty za své svrchované právo „těch chytřejších“.

Voliči u nás ale nejsou prostoduší hlupáci, ani bahno, ani idioti (vše copyright Jan Jetmar, volební manažer knížete Schwarzenberga) a už pár let si vyhodnocují, že nejhorší možný pocovidový scénář, je návrat k extrabuřtům Fialů, Kupků, Stanjurů, Bartošků a Pekarových.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama