Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Petr Pokorný o přelidňování planety a Václav Bělohradský o dělbě moci

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 12. listopadu 2020

Článek

● Rozhovor s biologem a paleoekologem Petrem Pokorným o přelidňování planety a souvisejících environmentálních výzvách, jako je ztráta biodiverzity či klimatická změna; jaké cesty se nám nabízejí a proč je Pokorný kritický ke klimaaktivistům?

● Esej filosofa Václava Bělohradského inspirovaný knihou ústavního právníka Jana Kysely o dělbě moci; jak se ve společnosti doplňují a přetahují právní a politický konstitucionalismus, jak se s tím vyrovnává český politický systém a kdo má mít v rozhodnutích „poslední slovo“?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Bělohradský

● Sloupek Saši Uhlové o jejím zápase s covidem; co je horší než ztráta čichu a proč nemá sílu diskutovat s těmi, kdo pandemii popírají?

● Rozhovor s držitelem čestného Oscara, devadesátiletým americkým dokumentaristou Frederickem Wisemanem, který celý svůj život portrétuje chod amerických institucí: od věznic přes nemocnice po naposledy bostonskou radnici

● Krátké glosy o dvou nových knihách: próze Matěje Hořavy Mezipřistání a komiksu sestřenic Tamakiových Jedno obyčejný léto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám