Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další prohry pro Kometu a Motor. Vítězství slaví Hradec Králové, Zlín i Třinec

Radek Smoleňák z Hradce Králové střílí gól. Zleva Patrik Koch z Vítkovic a brankář Vítkovic Daniel Dolejš. foto: ČTK

Praha - Čtyři dohrávky a jednu předehrávku z pěti různých kol obstarala ve středu hokejová extraliga. Co se ukázalo? Kometa a České Budějovice se trápí, oba týmy opět prohrály. Brňané nestačili 1:2 v Mladé Boleslavi, nováček z jihu Čech padl 2:3 v Karlových Varech, byť měl už dvougólový náskok.
  17:40aktualizováno  20:30

Zabral Hradec Králové, jenž doma přetlačil Vítkovice těsně 3:2. Radost má Zlín, jenž uspěl v Olomouci poměrně suverénně 4:1. Smutek naopak panuje v Liberci, jenž v prestižní bitvě silných ztratil vedení a nakonec s Třincem prohrál v domácím prostředí 1:3.

Hradec Králové - Vítkovice 3:2

Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se dostali už v páté minutě do vedení. Bylo to po nádherné akci, kdy Hruška podržel puk a ve správnou chvíli ho naservíroval před branku, kde měl Lakatoš už jednoduchou pozici. Domácí vyrovnali v páté minutě druhé třetiny, kdy Koukal nezazmatkoval a uviděl Smoleňáka vracejícího se na led z trestné lavice. Hradecký kapitán sólo vyřešil znamenitě bekhendovým blafákem. Rozhodnutí přišlo v páté minutě třetí části, to se v přesilovce prosadil tvrdou ranou obránce Hronek.

David Kočí (Hradec Králové): „Jsme samozřejmě spokojeni se třemi body, ale také s hrou, která se diametrálně zlepšila proti výkonu, který jsme podali v posledním zápase ve Vítkovicích. Tam nám chybělo nasazení, teď jsme bruslili, šli do soubojů, dohrávali jsme je.“

Darek Stránský (Vítkovice): „Domácí byli tentokrát o kousíček živější. Především od druhé třetiny nás mačkali, jen naše urputnost je nepustila do větších šancí. Body jsme mohli získat jen bezchybnou hrou, ale my jsme jednu chybu ve hře udělali.“

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 25. Smoleňák (Koukal), 45. Hronek (Orsava, Zámorský), 58. Hronek (Koukal) - 5. Lakatoš (J. Hruška, V. Polák), 59. J. Hruška (P. Trška). Rozhodčí: Šindel, Pešina - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Bez diváků

Sestavy: Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Orsava, Koukal, R. Pavlík - Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, Koch, P. Trška - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, V. Polák - Mallet, J. Mikyska, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Filip Hronek v souboji u hrazení s Rastislavem Dejem.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:1

Na první gól se v Boleslavi čekalo až do 38. minuty, kdy se prosadil Zohorna. K němu prppasíroval v přesilovce puk Zbořil, následovalo rychlé zakončení bekhendem přesně do růžku brněnské branky. Kometa po změně stran díky Schneiderovi, jenž zužitkoval rychlý brejk, vyrovnala. Ovšem domácím zajistil vítězství v čase 52:00 Kousal, k němuž se dostal kotouč po ose Ševc, Flynn. Následovala přesná střela k tyči. Středočeši už těsné vedení udrželi.

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Bylo to bojovné utkání z obou stran. Brňané hráli houževnatě a dobře nás dostupovali. Nebylo to jednoduché utkání, o čemž svědčí i těsné skóre. Zápas mohl vyhrát kdokoliv.“

Kamil Pokorný (Kometa): „V první třetině jsme nehráli špatně, ale jako během celého zápasu jsme se nedostávali moc do útoku. Dozadu to dneska tým odpracoval, dopředu toho bylo od nás málo.“

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. R. Zohorna (A. Zbořil, D. Šťastný), 52. P. Kousal (Flynn, Ševc) - 46. Schneider (J. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy: Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Lunter, R. Zohorna, D. Šťastný - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - Flynn, O. Najman, P. Kousal - J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Brno: Klimeš - Freibergs, O. Němec, Pyrochta, J. Zbořil, Gulaši, F. Král - Zaťovič, Klepiš, L. Horký - Vincour, Rákos, Schneider - Matěj Svoboda, Kusko, Kunc - Plášek, Brabenec. Trenér: L. Zábranský st.

Karlovy Vary - České Budějovice 3:2

Ani tenotkrát Budějovice nevyhrály, byť se v utkání dostaly dokonce do dvougólového vedení po trefách Doležala ze třetí minuty a Jonáka z deváté. Domácí však ještě do první sirény snížili díky Zábranskému, jenž také v polovině duelu vyrovnal tvrdou ranou a dokonal tím dlouhý tlak Západočechů. Ti obrat dokonali v čase 47:20, kdy se bez přípravy prosadil dělovkou Koblasa.

Martin Pešout (Karlovy Vary): „Soupeř nás potrestal dvěma rychlými brankami, ale myslím, že od druhé třetiny jsme hráli dobře. Jenom díky skvělému Čiliakovi jsme skóre neotočili už ve druhé třetině.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Nezasloužili jsme si vyhrát, protože druhá třetina byla velmi špatná. Musíme zlepšit produktivitu, speciální formace. Dnes to však z naší strany nebylo až tak dobré jako v předchozích zápasech, možná proto odjíždíme s prázdnou.“

HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor České Budějovice 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. L. Zábranský ml. (Vondráček), 33. L. Zábranský ml. (Lauko), 48. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše) - 3. Z. Doležal (Pýcha), 9. Jonák (D. Voženílek). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy: Karlovy Vary: F. Novotný - M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel - Jonák, Prokeš, D. Voženílek - M. Beránek, R. Přikryl, Martin Novák - Holec, Indrák, Christov - Z. Doležal, Michnáč, Karabáček. Trenér: Prospal.

Liberec - Třinec 1:3

Mohlo by se zdát, že gól do šatny je z psychického hlediska klíčový. V čase 19:22 ho po rychlé kombinaci dal liberecký Griger, který zblízka prostřelil gólmana, ale Třinec to nepoložilo. Obrat zařídil Zadina. Nejprve v polovině utkání vyrovnal po rychlém brejku ranou z kruhu, a ve třetí části výsledek otočil po tlaku Slezanů střelou ze stejného místa. Bílí Tygři se snažili, leč marně. Naopak v závěru inkasovali potřetí.

Patrik Augusta (Liberec): „Bylo to hodně kvalitní a těžké utkání. Klíčovým momentem pak byla druhá branku hostů v úvodu třetí třetiny. Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání a Oceláři byli nakonec šťastnějším týmem.“

Václav Varaďa (Třinec): „První třetina byla z naší strany špatná. Ve dvojnásobné přesilovce jsme dokázali vyrovnat a začínalo se nanovo. Ve třetí třetině jsme ze dvou střel na branku dali dva góly a strhnuli zápas na svou stranu. Tří bodů z Liberce si nesmírně vážíme.“

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Gríger (J. Vlach, P. Jelínek) - 32. F. Zadina (Marcinko, Martin Růžička), 44. F. Zadina (O. Kovařčík, Jaroměřský), 60. Gernát (Martin Růžička, Jašek). Rozhodčí: R. Šír, Hradil - Rampír, Špringl. Vyloučení: 6:5, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy: Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, T. Hanousek, Rosandič, Derner, T. Havlín - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - Zachar, P. Jelínek, A. Musil - Průžek, A. Najman, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Olomouc - Zlín 1:4

Zlín neproměnil v úvodu utkání trestné střílení - Honejsek s kličkou do bekhendu neuspěl. Hosty to mrzet nemuselo. Hodně jim pomohl Köhlerův gól 39 vteřin před první sirénou, kdy pohotově zasunul odražený kotouč od mantinelu do sítě. Po změně stran zvýšil náskok Šlahař po pěkné kombinaci. Olomouci sice vrátil zkraje třetí třetiny naději Káńa kuriózní tečí, ale veškeré pochybnosti o vítězi vymazal v 51. minutě Sedláček, jenž tečoval Žižkovu ránu od modré.

Zlín neproměnil v úvodu utkání trestné střílení - Honejsek s kličkou do bekhendu neuspěl. Hosty to mrzet nemuselo. Hodně jim pomohl Köhlerův gól 39 vteřin před první sirénou, kdy pohotově zasunul odražený kotouč od mantinelu do sítě. Po změně stran zvýšil náskok Šlahař po pěkné kombinaci. Olomouci sice vrátil zkraje třetí třetiny naději Káńa kuriózní tečí, ale veškeré pochybnosti o vítězi vymazal v 51. minutě Sedláček, jenž tečoval Žižkovu ránu od modré.

Zdeněk Moták (Olomouc): „Do půlky zápasu jsme špatně bruslili, prohrávali souboje a z toho resultoval výsledek 0:2. Od poloviny zápasu jsme se zlepšili, ale nestačilo to.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Dnes byl základním stavebním kamenem Libor Kašík, který vychytal vyložené šance. Celkově to byl dobrý kolektivní výkon všech pětek. Bylo to ubojované utkání. “

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. J. Káňa II (Dujsík) - 20. Köhler (Gazda, Herman), 27. Šlahař (Honejsek, Okál), 51. P. Sedláček (Žižka), 60. J. Ondráček. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy: Olomouc: Konrád - Škůrek, T. Černý, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Čachotský, J. Káňa II - Kořenek, Nahodil, Olesz - Bambula, Mácha, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Ferenc, M. Novotný, Žižka, Suhrada - J. Ondráček, Fryšara, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Herman, Sebera - Václavek, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...