Hráli s Libercem, jsou v karanténě. Hoffenheim nechápe, jak se hráči mohli nakazit

Sport ČTK Sport, ČTK
11. 11. 2020 17:42
Ve čtvrtek nastoupili fotbalisté Hoffenheimu v Evropské lize proti zdecimovanému Liberci a bezmocného soupeře, jemuž kvůli covidu chybělo hned patnáct hráčů, porazili vysoko 5:0. Teď ovšem řádí koronavirus i v týmu německého celku.
Munas Dabbur takto slavil gól v síti koronavirem zdecimovaného Liberce, teď je sám pozitivně testovaný
Munas Dabbur takto slavil gól v síti koronavirem zdecimovaného Liberce, teď je sám pozitivně testovaný | Foto: Reuters

"Nárůst si nedovedeme vysvětlit," řekl pro klubový web sportovní ředitel Alexander Rosen.

"Už několik měsíců úzkostlivě a svědomitě dodržujeme hygienická opatření. Několik měsíců jsme zvládali pandemii bez jediného pozitivního případu, ale teď to na nás tvrdě dopadlo," posteskl si.

Německý klub, za který hraje obránce Pavel Kadeřábek, už má v kádru pět případů, další dva pak v realizačním týmu, fotbalisté proto museli do karantény.

V předchozích dnech odhalily testy v hoffenheimském kádru nákazu u dánských fotbalistů Jacoba Bruuna Larsena a Roberta Skova i Izraelce Munase Dabbura, jehož reprezentace dnes měla hrát v Norsku přípravu, ale domácí svaz zápas kvůli obavám z covidu-19 zrušil.

Dnes Hoffenheim oznámil, že se nakazili také Sebastian Rudy a Alžířan Išak Belfodil a také už druhý člen realizačního týmu. Celé mužstvo v karanténě setrvá až do odvolání.

Kvůli tomu také z preventivních důvodů opustil německou reprezentaci, která večer v Lipsku sehraje přípravný zápas s českým týmem, brankář Oliver Baumann.

Třicetiletý gólman Hoffenheimu byl sice během srazu už dvakrát negativně testován, přesto šel do izolace a podle sdělení německého svazu nebude už v tomto reprezentačním okně k dispozici.

Nemoc se ale neobjevila v klubu poprvé. Dva hráči německého celku, Chorvat Andrej Kramarič a Ghaňan Kasim Adams, byli pozitivně testováni už po říjnových reprezentačních srazech. Nakažená dvojice nebyla v kontaktu se spoluhráči ani dalšími zaměstnanci klubu. Kadeřábek zase musel do karantény kvůli tomu, že se koronavirus objevil v jeho rodině.

Za dva týdny se Hoffenheim utká s Libercem znovu, tentokrát na severu Čech.

 

Právě se děje

Další zprávy