InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strakoničtí bojují s nelegálními billboardy

STRAKONICE - Celou řadu diskusí vyvolal na sociálních sítích reklamní nosič umístěný na pojízdném přívěsu. Objevil se u hlavní komunikace při výjezdu ze Strakonic směrem na Volyni. Jeho fotografie, zveřejněné začátkem listopadu na facebookovém profilu Strakoňáci, se setkaly s mnoha negativními komentáři. A není divu. Jde totiž o nelegálně umístěný pojízdný billboard, který je v rozporu se všemi platnými předpisy. A rozhodně není jediný.

Policisté za posledních několik měsíců v okrese zadokumentovali a prověřovali takto ilegálně umístěných billboardů hned několik. Reklamní pojízdné nosiče se navíc stávají velmi nebezpečnými překážkami, které brání v rozhledu řidičům, a ti pak mohou zapříčinit dopravní nehodu s tragickými následky.

Přestože se policisté jednotlivými případy zabývají, nedaří se bohužel konkrétního viníka ustanovit a potrestat. Pomoci by ale mohli samotní občané Strakonic, řidiči, majitelé pozemků, kteří si všimnou čehokoliv podezřelého v souvislosti s umísťováním billboardu. Policisté budou vděčni, pokud počínání těchto „podnikavců" obyvatelé oznámí na tísňovou linku 158.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • čtenář Jan 

    Reagovat

     

    Konkrétní viník je ustanoven jednoduše: f. EUROBILLBOARD CZ s.r.o. se sídlem v Litvínovicích ČB, soudruh jednatel tatínek A. Rybička, maminka ing.M Rybičková ze Slovenska a synáček O.Rybička též Slovák, si v CZ vykládají zákony jako estébák Babiš v našem státě. Žádné zákony se nedodržují, podnikání za hranou zákona, deklarované vzdálenosti od osy silnic I. třídy deklarované na jejich webu se zásadně nedodržují. Na Slováky jsme krátcí, dělají si z ČR "klondajk".

    Vloženo 13.11.2020 21:37:32

  • čtenářka Jana 

    Reagovat

     

    Dobrý den, jela jsem v pátek do Strakonic a viděla jsem, že další billboard v ul.5 května směrem do parku v zatáčce, vždyť ho někdo umístil na pozemky města, co na skutečnost městská policie. Zajímavé je, že na billboardu je reklama herny na Velkém náměstí ve Strakonicích, tudíž někdo zaplatil za reklamu. Policejní mluvčí napíše takové stupidní články. Nezlobte se, ale záležitost se měla řešit s odborem dopravy a dopravní službou a uvedla článek, že se povedlo tyto věci odstranit. Strýc sloužil rovněž a říkával zrušit policejní mluvčí za tyto peníze lidí, dříve prý stačil náčelník, či zástupce na sdělení případu do médií, prevenci dělali řadoví policisté. Pozemek ve směru na Volyni má svého majitele, tak vyzvat k odstranění, nebo na náklady majitele odstranit, zahájit správní řízení, určitě dostal zaplaceno, majitel pozemku nebude daleko. Všimla jsem si, což jeden postřeh, že hlídka policie neustále jezdí do Ptákovic a Vajaxu, ta hlídka nevidí závadu / billboard/, že není vidět do křižovatky ve směru od Volyně, raději stojí u obce Nebřehovice a čekají jako lovci, ono je to asi těžké pro ně zadokumentovat. Kde je právo a zákon?

    Vloženo 12.11.2020 10:38:13

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Je to v pérdeli. Musí to vzít do ruky spoluobčané a odvézt to do sběru. Rád jim s rozřezáním a naložením pomohu.

      Vloženo 12.11.2020 11:02:48

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Je to jednoduché. Pokud tam stojí neoprávněně a jako že jo, tak odstranit bohužel na náklady obce a bude pryč. Údajný majitel nemá nárok na nic jelikož tam přeci nikdy nic načerno nepostavil a ani neudělal neoprávněný zábor pozemku ne?

    Vloženo 12.11.2020 08:57:34

  • učitel autoškoly (né Běhavý) 

    Reagovat

     

    Ha, ha, Policie nemá žádné páky jak ze státního pozemku odstranit překážku provozu, hlavně, že pomáhaj a chrání, za každou kravinu vyžadují pokuty a s životy ohrožujícími nelegálními poutači si neví rady, má snad f. EUROBILLBOARD pronajatý tento pozemek od státu? Platí za pronájem pozemku státu poplatek? Proč by POLICIE ČR proti svému bývalému zaměstnanci (který organizuje tyto nelegální zhovadilosti) zakročila? Ruka ruku myje. Estébáci a bývalí policajti si pořád dělají co chtějí.
    Ve Zboroucích ho umístili do křižovatky taky a ihned po těžké nehodě byl odstraněn. Zde se čeká na nehodu též?

    Vloženo 11.11.2020 23:34:49

  • Anonym 

    Reagovat

     

    Vzdyt je tam tel.cislo tak na nej zavolejte a vinika mate ;)

    Vloženo 11.11.2020 21:58:10

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace