Hlavní obsah

Forejtek - Gasquet 4:6, 2:6Forejtek v Sofii prohrál ve druhém kole s Gasquetem

Aktualizováno

Tenista Jonáš Forejtek při své premiéře na okruhu ATP další vítězství nepřidal. Devatenáctiletý český reprezentant prohrál na turnaji v Sofii ve druhém kole s Francouzem Richardem Gasquetem 4:6, 2:6 a další cenný skalp po úvodním vítězství nad někdejší světovou trojkou Marinem Čiličem už nepřidal. Zato Barbora Krejčíková v Linci postoupila. Belgičanku Greet Minnenovou zdolala po téměř tříhodinovém boji 5:7, 7:6, 6:4.

Foto: Profimedia.cz

Jonáš Forejtek bojuje o postup do dalšího kola

Článek

Forejtek, loňský vítěz juniorky na US Open, jenž v bulharské metropoli startoval v hlavní soutěži na divokou kartu, dnes na zkušeného soupeře nestačil. První set rozhodl jeden úspěšný brejk, ve druhém český mladík ztratil podání dvakrát.

Čtyřiatřicetiletý Francouz mu při svém servisu nabídl jen dvě šance na brejk, ani jednu ale Forejtek nevyužil. Gasquet proměnil po 70 minutách druhý mečbol.

Forejtek zatím sbíral úspěchy na juniorském okruhu, když v loňském roce ovládl juniorské US Open. Zkušenosti již má i z Davisova poháru, v minulé sezoně pomohl českému týmu k vítězství nad Bosnou a Hercegovinou, ve kterém získal pro tým Jaroslava Navrátila dva body.

Krejčíková po úspěšném boji o postup mezi posledních osm bude o premiérovou účast v semifinále na okruhu WTA ve dvouhře hrát s Aljaksandrou Sasnovičovou z Běloruska.

Tři týdny po nemoci, která ji v Ostravě nepustila do semifinále čtyřhry, byla Krejčíková v prvním vzájemném zápase s Minnenovou podle postavení v žebříčku favoritkou, první set ale získala Belgičanka. Vyrovnanou druhou sadu, v níž si obě hráčky držely podání, rozhodla česká tenistka ve zkrácené hře. Třetí sadu vybojovala díky jedinému brejku v koncovce.

Se Sasnovičovou se čtyřiadvacetiletá Krejčíková utká podruhé v kariéře. V jediném vzájemném duelu před šesti lety na turnaji ITF v Toruni někdejší světovou třicítku porazila.

Tenisový turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 389 270 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Gasquet (Fr.) - Forejtek (ČR) 6:4, 6:2
Caruso (It.) - Auger-Aliassime (2-Kan.) 6:4, 6:4
Sinner (It.) - Hüsler (Švýc.) 6:3, 6:4
De Minaur (3-Austr.) - Karacev (Rus.) 6:4, 7:6 (7:5)
Mannarino (5-Fr.) - Gerasimov (Běl.) 6:4, 7:6 (8:6)
Millman (6-Austr.) - Simon (Fr.) 7:5, 6:7 (3:7), 6:2
Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kuděrmětovová (5-Rus.) - Haasová (Rak.) 6:0, 6:0
Podoroská (6-Arg.) - Beguová (Rum.) 6:4, 6:4
Dodinová (Fr.) - Teichmannová (7-Švýc.) 1:6, 6:4, 6:2
Mertensová (2-Belg.) - Kalininová (Ukr.) 2:6, 6:1, 6:2
2. kolo:
Krejčíková (ČR) - Minnenová (Belg.) 5:7, 7:6 (9:7), 6:4
Sasnovičová (Běl.) - Fettová (Chorv.) 3:6, 6:1, 6:3
Alexandrovová (4-Rus.) - Gračovová (Rus.) 7:5, 6:1

Reklama