Benešovská nemocnice je na hranici personálních kapacit, do Motola pošle deset pacientů s covidem-19

Benešovské nemocnici, která se v souvislosti s péči o pacienty s koronavirem ocitla na hraně kapacity, vypomůže Fakultní nemocnice v Praze Motole. Ve čtvrtek si od ní převezme deset pacientů se středně těžkým průběhem onemocnění. Je to poprvé, kdy nemocnice využije volné kapacity v pražském zařízení v takovém počtu najednou, sdělila ve středu Markéta Zikmundová z benešovské nemocnice.

Benešov / Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fakultní nemocnice Motol

Fakultní nemocnice v Motole převezme od benešovské nemocnice deset pacientů se středně těžkým průběhem onemocnění covid-19 (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Převoz se uskuteční před polednem. Pro pacienty přijede pražská záchranná služba s novým modelem vozu Atego. Pacienty bude nakládat speciální tým hasičů a doprovázet je budou policisté.

Jak poděkovat zdravotníkům? Můžete jim donést ovoce nebo i zaplatit oběd. Podívejte se na možnosti

Číst článek

Dosud si benešovská nemocnice s množstvím lůžek a personálu vystačila nebo využila kapacitu jiných krajských nemocnic. V zařízení je nyní více než 100 pacientů s covidem-19, mimo službu je pětina personálu.

„Jsme především na hraně personální a nemocnice Motol má volné kapacity, čehož rádi využijeme. Před víkendem se nám opět uvolní lůžka pro příjem nových pacientů. Bezchybně zafungoval centrální dispečink lůžkové péče a máme také skvělou spolupráci a komunikaci i se Zdravotnickou záchrannou službou hlavního města Prahy,“ uvedl ředitel benešovské nemocnice Roman Mrva.

Nemocnice už dříve uvedla, že jí chybí hlavně střední zdravotnický personál, především sestry intenzivní péče, ale i všeobecné sestry.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme