11. listopadu 2020 • 22:33

Německo – Česko 1:0. Národní tým v přípravě padl, rozhodl Waldschmidt

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti prohráli v přípravném utkání v Německu 0:1. Zápas v Lipsku rozhodl pro čtyřnásobné mistry světa a trojnásobné evropské šampiony ve 13. minutě Luca Waldschmidt. Kvůli opatřením proti koronaviru se hrálo bez diváků.



Český tým prohrál s Německem potřetí za sebou a posedmé z devíti vzájemných duelů v samostatné historii. V dalším zápase se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého představí v neděli v Plzni v Lize národů proti Izraeli a o tři dny později zakončí tamtéž účinkování v druhém ročníku stejné soutěže soubojem s bývalým federálním partnerem Slovenskem.

Oba týmy nastoupily s hráči, kteří většinou nepatří do základních sestav. Debut za český reprezentační A-tým si odbyl Černý, v nezvyklém složení se představila obrana a na hrotu útoku dostal šanci Krmenčík. Kvůli koronaviru vypadli na začátku týdne z kádru Pavelka a Pekhart. Německý trenér Löw dal před Ligou národů volno oporám včetně hvězd Bayernu Mnichov.

Jako první zahrozili hosté, Dočkal ale v šesté minutě přihrávku od Matějů mezi tyče nedokázal tečovat. Ve 13. minutě udeřilo na opačné straně. Brankář Pavlenka vyrazil Neuhausovu střelu do strany a po Maxově přihrávce zblízka nezaváhal nepokrytý Waldschmidt.

V 28. minutě mohli mistři světa z roku 2014 zvýšit, do Gündoganovy střely ale stihl v poslední chvíli skočit Novák. Poté udělal velkou chybu v rozehrávce Jemelka, ale domácí Brandt vypálil mimo.

V závěru poločasu český celek dvakrát podržel gólman Pavlenka, který se kvůli koronavirové situaci vrátí po zápase do bundesligových Brém. Ve 43. minutě vychytal brejk střídajícího Amiriho a stejnému hráči zkazil radost i vzápětí.

Šilhavý poslal do druhé půle tři střídající hráče Součka, Jankta a Vydru. Löw nasadil čerstvého Dahouda, který po hodině vypálil bodlem těsně vedle.

Pak se hrálo dlouho bez šancí, až v 77. minutě napálil odražený balon zpoza vápna do spojnice břevna a tyče Neuhaus. O pět minut později byl blízko k vyrovnání střídající Vydra, který si naběhl na Janktův centr, ale jeho hlavičku vyrazil gólman Trapp. Němci už vedení udrželi a poprvé po roce neinkasovali.

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud