Hlavní obsah

Herecká (ne)přátelství, která vznikla během natáčení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vztahy mezi herci často dokáží ovlivnit celé natáčení. Někteří nezapadnou do týmu, jiní si dokonale sednou, dobré vztahy před kamerou nemusí ani hrát a rádi se vídají i po poslední klapce. Kteří kolegové se stali přáteli a kteří se nemohou vystát?

Článek

Na plátně a před kamerou se objímají, stojí si bok po boku v dobrém i ve zlém a můžou se na sebe spolehnout. A diváky často napadá, jak spolu asi herečtí kolegové vychází, když je kamera vypnutá. Je herecké přátelství jako Yetti? Hodně se o něm mluví, ale ve skutečnosti neexistuje? Naopak! Sice se o hercích často říká, že mezi nimi panuje rivalita, ale ve skutečnosti v práci navazují přátelství i na celý život.

Někteří díky filmu či seriálu našli spřízněnou duši, ale najdou se i tací, kteří museli použít všechen herecký talent, aby divák nepoznal, že jsou s kolegou na nože.

Ashley Benson (30) & Shay Mitchell (33)

V seriálu Prolhané krásky (2010–2017) hrály Hannu a Emily, bojovaly proti tajemné postavě a spolu se zbytkem party pátraly po tom, kdo zabil jejich kamarádku a proč. Na place vládla kamarádská atmosféra a vzniklo mnoho skutečných přátelství. Tyto dvě dámy spolu jezdí na dovolené, natáčí vtipná videa a chodí si navzájem na premiéry.

Foto: Profimedia.cz

Z tmavovlasé Shay Mitchell je již maminka, ale čas na večeři s kamarádkou si ráda uděláFoto: Profimedia.cz

Vin Diesel (53) & Paul Walker (†40)

Herci se poznali při natáčení Rychle a zběsile v roce 2001 a fungovala mezi nimi chemie, kterou dokázali přenést i na plátno. Když Paul Walker v roce 2013 tragicky zemřel při autonehodě, jeho maminka řekla Vinu Dieselovi, jak jí je líto, že přišel o svou druhou půlku. On pak svou dceru pojmenoval Pauline jako poctu příteli.

Foto: Profimedia.cz

Rozdělila je tragická nehoda, ale jejich děti se prý stále přátelí (Vin Diesel vlevo, Paul Walker vpravo)Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman (52) & Ryan Reynolds (44)

Jedno z největších hollywoodských přátelství vzniklo při natáčení filmu X-Men Origins: Wolverine (2009). Herci jsou pověstní vzájemnými žertíky a trolením na sociálních sítích. Velký úspěch měly fotky z vánočního večírku, kam australský herec pozval svého kanadského kamaráda s tím, že se jedná o party v ošklivých vánočních svetrech. Dress code ovšem platil jen pro Ryana Reynoldse.

Foto: Profimedia.cz

Dělají si ze sebe srandu, ale nedají na sebe dopustit (Ryan Reynolds vlevo, Hugh Jackman vpravo)Foto: Profimedia.cz

Zach Braff (45) & Donald Faison (46)

V populárním seriálu z nemocničního prostředí Doktůrci (2001–2010) hráli mladé doktory a nerozlučné parťáky. A jejich přátelství bylo skutečné. Herci spolu tráví čas i v soukromí, blbnou na červeném koberci a jejich fanoušci milují, když sdílí svoje srandičky na sítích. Dokonce k sobě pasují jejich obaly na mobily, to nebude náhoda!

Foto: Profimedia.cz

Svými fórky bavili kolegy a stejně tak nyní své fanoušky (Zach Braff vlevo, Donald Faison vpravo) Foto: Profimedia.cz

Sophie Turner (24) & Maisie Williams (23)

Sestry Starkovy patřily v seriálu Hra o trůny (2011–2019) k těm postavám, jejichž osud sledovali fanoušci až do posledního dílu a z nevinných malých holek vyrostly v silné mladé ženy. Herečky se skamarádily a Sophie Turner, představitelka Sansy Stark, se svěřila, že ji přátelství s hereckou kolegyní, která hrála Aryu Stark, zachránilo, když jí bylo smutno, že vrstevníci si užívají na koleji a ona bydlí s rodiči a natáčí.

Foto: Profimedia.cz

Sophie Turner (vpravo) v létě porodila, ale s Maisie Williams (vlevo) je prý v pravidelném kontaktu onlineFoto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker (55) & Kim Cattrall (64)

V seriálu Sex ve městě (1998–2004) byly nejlepší kamarádky, vedly hovory o vztazích a vypily nepočítaně drinků Cosmopolitan. Ve skutečnosti si blízké nebyly, a když Kim Cattrall zjistila, že SJP bere za epizodu víc než ostatní herečky, ještě se to zhoršilo. Až tak, že odmítla její vyjádření soustrasti, když jí zemřel bratr, a vzkázala představitelce Carrie, ať se nenamáhá, že není rodina ani kamarádka.

Foto: Profimedia.cz

Hrát šest let nejlepší kamarádky, aniž se máte rády ve skutečnosti? Tomu se říká herectví (Kim Cattrall vlevo, Sarah Jessica Parker vpravo)Foto: Profimedia.cz

Shia Labeouf (34) & Tom Hardy (43)

Ač se vzájemně respektují, mezi herci během natáčení filmu Země bez zákona (2012) panovalo napětí a mělo dojít i na menší rvačku. Tom Hardy si prý neustále dělal z Shia Labeoufa srandu a tomu jednou ruply nervy. Hardy mu vrazil do hotelového pokoje, kde byl v nejlepším s tehdejší partnerkou. Labeouf ho popadl a na chodbě bojovali tak nešťastně, že Hardy spadl ze schodů. Labeouf se k incidentu po letech vyjádřil, podle něj šlo jen kolegiální pošťuchování.

Foto: Profimedia.cz

V Zemi bez zákona hráli bratry (spolu s Jasonem Clarkem, 51, nahoře), ale vřelé vztahy neměli (Tom Hardy vlevo, Shia Labeouf vpravo)Foto: Profimedia.cz

Teri Hatcher (55) & ostatní zoufalé manželky

Natáčení seriálu se herci věnují často roky a je jen ku prospěchu, když se sejde prima parta a do práce se těší. To se povedlo u Zoufalých manželek (2004–2012), kde byli všichni jedna velká spokojená rodina. Až na představitelku Susan. Ta si uvědomovala, že patří k hvězdám, a chovala se velmi arogantně. Když seriál skončil, rozdaly její herecké kolegyně, představitelky Gabrielle, Lynette, Bree a Renee dárky a kartičky kolegům ze štábu podepsané jen jimi čtyřmi. Daly tak jasně najevo, že mezi ně Teri Hatcher nepatří.

Foto: Profimedia.cz

Vypadaly jako nerozlučné kamarádky, ale zdání klame (dole zleva Vanessa Williams, 57, Eva Longoria, 45 a Marcia Cross, 58; nahoře zleva Felicity Huffman, 57 a Teri Hatcher)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám