Kremlíkovy záměry s antimonopolním úřadem jsou bohulibé. Jen je nesmí prosazovat on

Jan Januš

ADVOKÁTNÍ VÝBĚR JANA JANUŠE | Minimálně dva advokáti - Robert Neruda a Vladimír Kremlík - se ucházejí o pozici předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a nejen při tom působí jako pověstné „nebe a dudy“. Nejvyšší státní zastupitelství představilo novou metodiku, podle níž se bude posuzovat trestní odpovědnost firem. A také začínáme s tipy na zajímavé právní knihy.

Pod rouškou koronaviru se právě vybírá nový předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten stávající, Petr Rafaj, se začátkem prosince ve funkci skončí. O pozici se podle Úřadu vlády uchází 11 lidí, známých je šest jmen (ať již díky tomu, že to sami oznámili, nebo díky médiím): náměstka ministra vnitra Petra Mlsny, bývalého prvního místopředsedy úřadu Roberta Nerudy, stávajícího prvního místopředsedy úřadu Hynka Broma, bývalého místopředsedy úřadu Michala Petra, státního tajemníka ministerstva zemědělství Jana Sixty a bývalého ministra dopravy Vladimíra Kremlíka. 

Dva ze známých uchazečů jsou nyní advokáty, Robert Neruda a Vladimír Kremlík. Zároveň právě tito dva muži stojí na přesně opačných koncích možného žebříčku důvěryhodnosti.

Trump by měl angažovat Jana Kalvodu a vazba je jako sladký dort, glosuje Václav Vlk

sinfin.digital