12. listopadu 2020 • 08:15

Kapitán Chorvatů hrál s COVIDEM. Že je nakažený, zjistil až o poločase

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chorvatský fotbalista Domagoj Vida stihl odehrát první poločas středečního přípravného zápasu s Tureckem, než vedení týmu dostalo informaci o jeho pozitivním testu na koronavirus. Trenér Zlatko Dalič proto v přestávce obránce Besiktase ze hřiště stáhl a Vida zamířil do domácí izolace. Po utkání, které skončilo remízou 3:3, to potvrdili zástupci chorvatského svazu.



Všichni chorvatští fotbalisté včetně Vidy přitom měli v pondělí negativní testy, ve středu ráno před zápasem v Istanbulu pak podstoupili další rutinní odběr. Výsledky ale dorazily až během utkání, do něhož zkušený Vida nastoupil v základní sestavě jako kapitán. V bojovném prvním poločase zavinil penaltu a domácí po poločase vedli 2:1.

Vedení chorvatského týmu Vidu okamžitě izolovalo od zbytku výpravy a informovalo o možné nákaze soupeře. Další test pak pozitivní výsledek potvrdil. Jednatřicetiletý fotbalista zůstane v Istanbulu ve svém bytě v izolaci, zbytek mužstva se přesune do Stockholmu, kde Chorvatsko v sobotu čeká zápas Ligy národů se Švédskem. V úterý by měl soupeř české reprezentace na mistrovství Evropy uzavřít reprezentační okno druhým zápasem v Lize národů doma proti Portugalsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud