VIDEO: Distanční výuka v mosteckých základních školách? Pro všechny je to výzva
Právě probíhá distanční výuka. Foto: město Most
Most

Most - Prázdné školní lavice, pečlivá příprava na on-line hodiny, posílání úkolů přes e-mail, denně pracovat u počítače, ale i radost ze setkání na dálku. To je distanční výuka, která probíhá v současné době také ve všech mosteckých základních školách.

K jejich omezení došlo poté, co se vláda ČR v reakci na vysoký nárůst počtu nakažených onemocněním covid-19 rozhodla přejít na on-line výuku. Ta klade na žáky, rodiče, ale také na pedagogický sbor, nemalé nároky. Někteří učitelé vyučují v prázdných třídách, jiní zase z domova. Udržet žáky v bdělosti a zaujmout jejich pozornost na dálku je velmi těžké. Všechny základní školy v Mostě jsou na výuku na dálku výborně připraveny, a to jak po stránce technické, tak po stránce znalostní.

Na to jak si s výukou na dálku poradili na 1. ZŠ ve Svážné ulici a 8. ZŠ v ulici Vítězslava Nezvala se přišla osobně podívat náměstkyně primátora Markéta Stará společně se zástupci odboru školství, kultury a sportu mosteckého magistrátu.

https://www.youtube.com/watch?v=fXOZtT9LKb8

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru