Zakázané ovoce: Proč hlavní roli nedostala Sandra Bullock?

Kariérní bankovní lupič uteče z vězení, aby provedl pořádnou loupež, která mu přinese dostatek peněz do konce života. To mu ale překazí federální agentka Karen Sisco, kterou unese. Nebo unesla ona jeho? Hlavní role si ztvárnili George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames a Don Cheadle, režie je ujal Steven Soderbergh.

Ve filmu málem hrála i Sandra Bullock

Sandra Bullock téměř získala roli Karen Sisco, ale režisér Steven Soderbergh byl proti. Řekl: „Strávil jsem nějaký čas s Clooneym a Bullock, a oni skutečně měli skvělou chemii. Ale bylo to pro špatný film. Jsem si jistý, že by mohli udělat film společně. Ale ne tento film.“ A měl pravdu. George Clooney a Sandra Bullock se společně objevili ve filmu Gravitace (2013) – a byli skvělí.

Herci se podíleli na scénáři

Během svého DVD komentáře Steven Soderbergh a scenárista Scott Frank odhalují, že členové obsazení měli ve scénáři i několik nezapomenutelných vlastních replik. Například Don Cheadle napsal větu, „in a situation like this, there’s a high potentiality for the common motherfucker to bitch out.“

Další zajímavosti o filmu

Když Jack (George Clooney) uvidí fotografii Kareninho (Jennifer Lopez) otce, poznamená, že má „policajtův obličej“. V reálném životě byl Dennis Farina (Marshall Sisco) bývalý chicagský policista. Jako herec měl zesnulý Farina několik rolí jako policista.

Při projíždění Detroitu v Michiganu je vidět viset plakát Barryho Sanderse z budovy v centru města. Tento film měl premiéru v roce 1998, ve stejném roce, kdy Barry Sanders odešel do důchodu.

Polaroidová fotografie Jacka Foleyho (George Clooney), kterou Adele (Catherine Keenerová) ukazuje Karen (Jennifer Lopez), pořídil Steven Soderbergh před přívěsem Star Waggon.

Mnoho zasvěcených osob z filmového průmyslu mělo pocit, že film byl uveden na trh společností Universal Pictures v nesprávnou dobu, a měl mít premiéru až na podzim, kdy byla menší konkurence a žádné letní trháky.

Zdroje: IMDb, mentalfloss.com | foto: 1998 Universal Pictures

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu