Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Po poločase do domácí izolace. Chorvat Vida zjistil nákazu koronavirem až o přestávce

Chorvatský obránce Domagoj Vida musel kvůli pozitivnímu testu na covid opustit přátelské utkání s Tureckem. foto: Reuters

Istanbul - Chorvatský fotbalista Domagoj Vida stihl odehrát první poločas středečního přípravného zápasu s Tureckem, než vedení týmu dostalo informaci o jeho pozitivním testu na koronavirus. Trenér Zlatko Dalič proto v přestávce obránce Besiktase ze hřiště stáhl a Vida zamířil do domácí izolace. Po utkání, které skončilo remízou 3:3, to potvrdili zástupci chorvatského svazu.
  10:52

Všichni chorvatští fotbalisté včetně Vidy přitom měli v pondělí negativní testy, ve středu ráno před zápasem v Istanbulu pak podstoupili další rutinní odběr. Výsledky ale dorazily až během utkání, do něhož zkušený Vida nastoupil v základní sestavě jako kapitán. V bojovném prvním poločase zavinil penaltu a domácí po poločase vedli 2:1.

Vedení chorvatského týmu Vidu okamžitě izolovalo od zbytku výpravy a informovalo o možné nákaze soupeře. Další test pak pozitivní výsledek potvrdil. Jednatřicetiletý fotbalista zůstane v Istanbulu ve svém bytě v izolaci, zbytek mužstva se přesune do Stockholmu, kde Chorvatsko v sobotu čeká zápas Ligy národů se Švédskem. 

V úterý by měl soupeř české reprezentace na mistrovství Evropy uzavřít reprezentační okno druhým zápasem v Lize národů doma proti Portugalsku.

Autor: