Popletená realita

Scénář a vybraní herci byli tak uvěřitelní, že lidé na ulicích zastavovali Veroniku Žilkovou (Jana Vychodilová), které se krátce po natáčení narodila dcera. Když jezdila s kočárkem, ptali se jí, co na to otec Miroslav Vladyka (Michal Karfík). Ten byl totiž jejím seriálovým partnerem. Horší to měla Gabriela Vránová, která po dlouhém rozmýšlení kývla na roli psychicky labilní učitelky Hajské. Sama Vránová pocházela z vážené učitelské rodiny a postava nesympatické ženy se jí moc nelíbila. Nakonec na roli kývla a reakce okolí na sebe nedaly dlouho čekat. Diváci si ji zaškatulkovali jako divnou hysterku, což předpovídal i režisér Ludvík Ráža, který říkal, že Hajskou hraje tak dobře, že bude muset chodit kanály. Učitelky, které však také prošly krizí a nervově se kvůli své profesi zhroutily, však Vránové posílaly děkovné dopisy.

Děti si natáčení uživaly

Dohromady se natáčelo zhruba dva a půl roku a především dětští hrdinové si natáčení užívali, i když nyní po nich není vidu ani slechu. Role osmáka Luboše Olivy (Zbyněk Honzík) byla původně nabídnuta Tomášovi Holému, který ale účinkování v seriálu odmítl. Prváka Jirku Olivu (Milan Šimáček) měl zase původně hrát Pino Foris. Nakonec se ale Šimáček prosadil a jeho roztomilost ještě maskéři podpořili tím, že mu natáčeli vlasy. Jana Šulcová (Helena Olivová) na svého seriálového syna vzpomínala s dojetím, když vypravovala, že i když doma měla malé děti a byla z nich často unavená, malého Šimáčka nedokázala, když se po ní věšel a chtěl pomazlit, odmítnout.

Problémy s herci

Režisér Ráža se však s některými dospělými herci pěkně nervoval. Hlavně s Karlem Augustou, který se v čase natáčení nesoustředil. Mohl za to alkohol. Výsledkem bylo to, že se musely scény opakovat a čas se zbytečně natahoval. Nepříjemnou událost také zažil celý štáb, když krátce před koncem natáčecích dnů zemřela Dana Medřická, která ztvárnila učitelku Zmatlíkovou. Scénáristka Zinnerová tak musela některé scény přepsat.