Oakley kolekci brýlí přispívají na boj proti koronaviru

Oakley kolekci brýlí přispívají na boj proti koronaviru

12. listopadu 2020, Oakley, kolekce brýlí, kolekce Kokoro, koronavir

Sponzorované odkazy

Americká značka Oakley přichází na trh se zbrusu novou kolekcí brýlí Kokoro navrženou renomovaným japonským umělcem Meguru Yamaguchim. Cílem kolekce inspirovat sportovce různých talentů ze všech koutů světa k tomu, aby se podporovali a společně šířili lásku ke sportu.

Meguru YamaguchiMeguru Yamaguchi

Při příležitosti uvedení kolekce na trh se značka Oakley rozhodla darovat 200 000 USD na sbírku COVID-19 Solidarity Response Fund Světové zdravotnické organizace (WHO). Chce tak podpořit globální snahu pomoci zemím po celém světě reagovat na pandemii koronaviru.

Kokoro = srdce, vědomí, duše

Dobročinný přesah naznačuje i samotné jméno nové unikátní kolekce. Název „Kokoro“, japonský výraz označující „srdce, vědomí, duše“, totiž vyjadřuje symbolické sjednocení sportovců všech dovedností na profesionální i čistě rekreační úrovni. Cílem je posílit sounáležitost a pospolitost sportovců v době, kdy je to nejvíce potřeba.

Meguru Yamaguchi

Výtvarného ztvárnění kolekce se ujal uznávaný umělec Meguru Yamaguchi, který vyniká jedinečným stylem a rád posouvá hranice současného umění. Ten se před tím než začal vytvářet vizuální podobu kolekce, setkal s vizionáři, designéry i sportovci týmu Oakley, aby pochopil jejich myšlení i hlavní sjednocující linku sportu.

*„Jsem moc rád, že si Oakley vybralo zrovna mě. Téhle značce fandím už od střední školy. Šlo o velice zajímavou spolupráci. Už v rámci přípravné fáze jsem se setkal s partou sportovců a byl jsem doslova ohromen jejich jednotnou sportovní vášní. Tu jsem se poté snažil ztvárnit svými barevnými kaligrafy, které jsou stejně jako sportovci plné pohybu,*“ popisuje umělec Meguru Yamaguchi. Poté byl na základě jeho návrhu designu zkonstruován speciální stroj věrohodně kopírující umělcovy tahy štětcem. Výsledkem je kolekce plná naprosto jedinečných produktů.

Dar COVID-19 Solidarity Response Fund

U příležitosti uvedení kolekce Kokoro na trh věnovala značka Oakley 200 000 USD na COVID-19 Solidarity Response Fund. Ta je první sbírkou svého druhu a vznikla za účelem získání finančních prostředků na podporu výzkumu vakcín, testů a léčby, ale i za účelem zajištění potřebných zásob lékařským pracovníkům. Jejím cílem je také zabezpečit, aby byly připraveny všechny země, především ty s nejslabšími systémy zdravotnictví.

„Kolekce Kokoro ukazuje, jak společná láska ke sportu může sjednotit naši komunitu. Jsme hrdí, že můžeme touto cestou podpořit Světovou zdravotnickou organizaci, která se zápalem a precizností řeší globální pandemii,“ uvádí Ben Goss, Oakley Global Marketing Director.

Co najdete v kolekce Kokoro?

  1. brýle Flak® 2.0 XL
  2. Radar® EV Path®
  3. Radarlock® Asia Fit
  4. Flak 2.0 Asia Fit
  5. Sutro, Frogskins®
  6. Frogskins Asia Fit
  7. EVZero ™ Blades
  8. Flight Jacket, Jawbreaker ™
  9. Airbrake® MX goggles

Oakley Prizm ™ ️

Všechny modely kolekce jsou vybaveny špičkovou technologií čoček Oakley Prizm ™ ️, která je navržena tak, aby vylepšila barvy i kontrast a sportovci tak viděli co nejvíce detailů.

Kde jsou brýle k mání?

Brýle z kolekce Kokoro lze zakoupit v pražské kamenné prodejně Oakley The Lab Prague nebo online na www.kola-radotin.cz.

Jak kolekce vznikala mrkněte zde

Zdroj foto: Oakley

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii doplňky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu