Hlavní obsah

Osvojte si pravidla oblékání podle Alexy Chungové

Novinky, Linda Humlová

Jméno Alexy Chungové má zvuk zejména v anglofonních státech. Tato sedmatřicetiletá módní návrhářka, modelka, spisovatelka, ale třeba také televizní hvězda je uznávanou módní ikonou, která pravidelně zasedá v prvních řadách módních přehlídek po celém světě. Jaké je tajemství jejího stylu?

Foto: Profimedia.cz

Alexa Chungová

Článek

Alexa Chungová se začala věnovat modelingu poté, co byla ve věku šestnácti let objevena na festivalu v anglickém Readingu. Následně pózovala pro známé časopisy po celém světě. Za své atypické rysy vděčí svým rodičům. Zatímco její matka je Angličanka, její otec pochází z Číny a proslul jako uznávaný grafik.

Modeling ale nikdy nebyl pro Alexu konečnou metou, zároveň se ale stal propustkou do světa módy. Stala se módní redaktorkou prestižního časopisu, dále televizní hlasatelkou a v roce 2017 se jí splnil sen a založila si vlastní módní značku pod vlastním jménem.

Její styl je velmi jednoduchý a nadčasový. Nejčastěji ji potkáte v klasických modrých mrkváčových džínách a bílé halence s výrazným límečkem. Inspirací jí je nenucený styl Pařížanek.

Trendy oblečení v barvách podzimního listí

Styl

Na významné události nejčastěji obléká vypasované midi šaty, které nechávají vyniknout jejím štíhlým kotníkům. Přes ně zpravidla volí oversized kabát.

Foto: Profimedia.cz

Šaty v midi délce

Foto: Profimedia.cz

S oblibou obléká výrazné kabáty.

Alexa často glosuje své vlasy. Jsou jemné, krátké a rychle se mastí. Myje si je proto každý den. Za svoji přednost naopak považuje nohy, které ráda vystavuje v mini šortkách nebo sukních. K odhalování ale přistupuje velmi rafinovaně. Pokud totiž zvolí krátký spodek, doplní ho klasickou košilí bez výstřihu nebo mohutným svetrem.

Foto: Profimedia.cz

Je si vědoma svých předností.

Nepotrpí si na překombinované a extravagantní kousky, právě naopak. Bohatě si vystačí s jednoduchými, ale kvalitními módními kousky, jako jsou jednobarevné kašmírové svetry, romantické krajkované halenky a bavlněná trička.

Podzimní inspirace podle modelky Iriny Shaykové

Styl

Co se týče doplňků, upřednostňuje malé kvalitní kabelky. Velká loga ale nečekejte. Nejraději má klasické tvary a nadčasový design, který mluví sám za sebe.

U bot se spoléhá na klasiku. Její botník je plný černých balerínek, lodiček, bílých conversek, ale také robustních kožených kotníčkových bot, které ráda kombinuje s letními šaty.

Foto: Profimedia.cz

Alexa Chungová

Reklama

Související témata:

Související články

Teddy coat: Zamilujte se do medvědího objetí

Noci se prodlužují, dny zkracují a ochlazují. Nepodceňte proto výběr oblečení a předejděte nachlazení ve stylovém, ale hlavně hřejivém teddy coatu. Tento...

Výběr článků

Načítám