Monika Štiková promluvila o svatbě a plánech na miminko. O dítěti určitě uvažujeme, připustila

Monika žije s manželem v Německu
Monika žije s manželem v Německu
Foto: nextfoto.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 12. 11. 2020

Monika Štiková (48), provdaná Binias, prožívá šťastné manželství. Letos v červenci se z ní stala vdaná paní a její životní partner a hokejista Petr Binias (24) ji zahrnuje láskou a péčí. Kvůli jeho pracovnímu závazku se spolu manželé usadili v Německu, kde mladý sportovec hraje profesionálně hokej a působí také jako trenér. Pro ŽivotvČesku.cz novomanželka prozradila, jak je ovlivnila koronavirová krize a zda plánují miminko.

Monika Štiková, provdaná Binias, která je známá také z televizní reality show Štiky, si v létě řekla své »ano« s nynějším manželem Petrem na Staroměstské radnici. Aktuálně pobývají v Německu, kde mají pracovní závazky. "V Německu je asi lepší situace než v Čechách, tady je všechno v pořádku. Když tady vláda něco řekne, tak to opravdu platí a nemění se to ze dne na den. Navíc oni to dělali systematicky i po celé léto, proto jsou ta čísla tady relativně dobrá. Celá situace má vliv jen na to, že se tady nehraje ani nejvyšší liga v hokeji, takže ten má oproti fotbalu stoprocentní »stopku«. Manžel ještě trénuje i patnáctileté juniory. Kvůli koronaviru nejsou tréninky, což ho trochu štve. Byl z toho smutný, ale jiná rozhodnutí mohou přijít zase během prosince, tak uvidíme," řekla Monika Štiková pro ŽivotvČesku.cz.

V manželském svazku s výrazně mladším hokejistou je teprve pár měsíců, ale oba si společný život užívají. "Manželství si užíváme podle mě dobře. Z člověka spadl ten stres ze svatby, protože ač se to nezdá, aby to bylo hezké a všechno klaplo, obnáší to hodně práce. Já jsem byla asi dost vystresovaná, potom i muž, Už to z nás spadlo a teď si to konečně užíváme. Děláme výlety a podnikáme, co tady lze," přiznala vdaná Štiková pro ŽivotvČesku.cz.

V médiích se hodně řešilo i miminko v souvislosti s jejím věkem. Jak to má zamilovaný pár s myšlenkou na budoucího potomka? "Plno zahraničních hereček rodí třeba v pětačtyřiceti poprvé. I ten fyzický věk se prodlužuje. My určitě o miminku uvažujeme, ale nějak to »nedrtíme«. Před svatbou jsme tohle třeba vůbec neřešili, spíš jsme na ni chtěli mít klid. Necháváme to plynout. A pokud muž bude chtít nebo to tak má být, tak to tak zkrátka bude a my budeme rádi. Ale jak říká můj manžel, budeme si to užívat - s dítětem, nebo bez dítěte. Neřešíme to, nehrotíme to," promluvila Monika Štiková pro ŽivotvČesku.cz. otevřeně o těhotenství a plánech na dítě.

S dcerou Ornellou Koktovou (27) mají velmi vyostřené vztahy. Zdá se, že podle slov její matky ale k žádné změně prozatím nedojde. "Nic se nezměnilo, ani nejsme v kontaktu. Od léta jsme v Česku vůbec nebyli, protože ta čísla tam byla hrozná. A nás by to tady možná ohrozilo i profesně a to nechceme, protože je to tu fajn. Jenom mě občas udivuje, že si Ornella nedá pokoj. Když se jí někdo zeptá třeba na počasí nebo co měla k obědu, mám pocit, že nikdy nezapomene do té odpovědi zahrnout mě. Což opravdu nechápu. Kdyby jí to bolelo nebo něco podobného, tak se nestrefuje tak zle, jak to ona sama umí. Teď se mi nestýská, protože to, co předvedli, je opravdu strašné," vyjádřila názor na chování dcery a jejího manžela Štiková pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.