ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29170 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

O festival Ji.hlava mělo zájem více diváků než loni

0 jsk 12.11.2020

Čtyřiadvacátý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava proběhl výjimečně online a divácky překonal minulé ročníky. Festivalový program uvedl 310 filmů a více než 80 diskusí. Akreditovaných návštěvníků, hostů a novinářů bylo 5933. Celkový počet zhlédnutí festivalových filmů přesáhl 56 tisíc.

„Za předpokladu, že jen třetina těchto zhlédnutí proběhla ve dvou, blížíme se hranici 75 tisíc diváků. Skutečnost však může být ještě mnohem vyšší,“ říká ředitel festivalu Marek Hovorka.

Festivalový web zaznamenal po dobu konání více než 1,3 milionu zobrazení. Ji.hlava online nabídla šest celodenních streamů z ji.hlavského Majáku a dvacet živých diskusí Inspiračního fóra.  Online festival proběhl ve spolupráci s portálem DAFilms.cz, který Ji.hlava založila před patnácti lety.

„Fyzický festival jsme plánovali ještě tři týdny před jeho zahájením. Až zavření českých kin nás definitivně odkázalo do online prostředí. Máme velkou radost, že se nám podařilo využít předností, které internet nabízí. Mnoho našich tradičních návštěvníků nám psalo, že tolik filmů jako letos v Ji.hlavě ještě neviděli. Navíc jsme získali nové diváky. Těší nás, že se díky celodenním streamům podařilo zprostředkovat pocit pospolitosti a sdílení, který je pro Ji.hlavu typický,“ připomíná Marek Hovorka živé vysílání z ji.hlavského Majáku. „Zcela online proběhl i každoroční Industry program, který zaznamenal historicky největší zájem filmových profesionálů,“ dodává.

(foto: Jan Hromádko)