Jihlava: Svátek 17. listopadu letos také online

12.11.2020 21:06

K památníku u řeky bude možné přinést srdíčková přání, zapálit svíčku i položit květinu, žádná hromadná akce není možná.

Jihlava: Svátek 17. listopadu letos také online
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Příští týden v úterý si připomeneme Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. Letos ale není možné uspořádat v jeden čas jednu hromadnou akci, proto se akce rozprostře do delšího časového úseku a místo projevů budou online zdravice nebo streamovaný přenos.

Město se každoročně spolupodílí na oslavách svátku 17. listopadu na akci „U klíčů“, které organizuje Spolek za navrácení sochy TGM do Jihlavy (Spolek TGM) . Stejné to bude i letos. U kamenných „Klíčů“, což je památník 17. listopadu u řeky Jihlavy u Českého mlýna v Jihlavě, se i letos uskuteční připomínka státního svátku. Nebude ale tentokrát hromadná s projevy, doprovodným programem nebo hymnou, ale uskuteční se především v online prostředí. Mezi 14. až 16. hodinou budou z místa streamovat záběry na Facebook členové Spolku TGM. "Bude možné na místě např. zapálit svíčku, napsat vyznání svobodě a demokracii a dát najevo, že nám “to” není jedno,“ uvedl za organizátory Petr Palovčík ze Spolku TGM. Tentokrát půjde podle jeho slov převážně o jakýsi výtvarný happening.

"Každý příchozí může napsat své vyznání svobodě, demokracii, či republice na srdce jako symbol lásky a empatie. Místo dopisních archů budou totiž připravena originální srdce v národních barvách," řekl Palovčík. Ta popsaná budou v čase konání vyvěšena v okolí památníku. Po skončení akce budou srdce s vyznáním archivována. Každý může přinést i své originální vyznání nebo dopis.

„Online stream z akce zajistí organizátoři ze Spolku a také také město Jihlava bude na svých sociálních sítích akci propagovat a zveřejní video zdravice svých představitelů,“ uvedl mluvčí Jihlavy Radovan Daněk s tím, že někteří představitelé města Jihlavy jako např. primátorka Karolína Koubová nebo její náměstci přijdou k památníku osobně i v den st. svátku 17. listopadu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…