Bayern neprodlouží Boatengovi smlouvu. Tři kluby z Anglie si na něj dělají zálusk

Bayern neprodlouží Boatengovi smlouvu. Tři kluby z Anglie si na něj dělají zálusk

Podle novináře Christiana Falka z deníku Bild Bayern Mnichov neprodlouží kontrakt s Jeromem Boatengem. Hlavními zájemci jsou tři přední kluby z Premier League. O německého obránce v létě bude usilovat Chelsea, Tottenham a Arsenal.

Jerome Boateng v Mnichově odvádí poctivé služby už od roku 2011, momentálně však vše napovídá tomu, že tato štace skončí v létě příštího roku. Německý velkoklub se rozhodl mu neprodloužit smlouvu. Jeho tržní hodnota podle Transfermarkt se pohybuje okolo 12 milionů eur.

Dvaatřicetiletý obránce však bez práce určitě nezůstane. Hned o něj projevily zájem přední kluby z Premier League. Anglickou nejvyšší soutěž si Boateng vyzkoušel už před deseti lety v dresu Manchesteru City. V Anglii vydržel pouze rok a poté se vrátil do Německa do Bayernu Mnichov. Před angažmá na britských ostrovech hrál za Herthu Berlín a Hamburk.

Boateng vyhrál v roce 2014 mistrovství světa, s Bayernem jednou MS klubů, dvakrát Ligu mistrů, Německý superpohár a Superpohár UEFA, Německý fotbalový pohár třikrát, Bundesligu dokonce osmkrát.