bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cassidy utíná spekulace: Počítáme s Raskem

13. listopadu 2020, 3:30

David Zlomek

Uplynulá sezona znamenala pro Bruins další zklamání. Brzký konec v play-off a sezona bez Stanley Cupu. Mnoho lidí za to vinilo Tuukku Raska, který v létě opustil tým a odletěl za rodinou. Trenér Bruins Bruce Cassidy však ujišťuje, že s ním Boston do dalšího ročníku počítá.

„Všechno, co se v létě stalo, už bylo probráno a vyřešeno. Házíme to za hlavu a připravujeme se na další ročník. I s naším gólmanem,“ řekl Cassidy.

Rask opustil Toronto, kde hrál Boston své zápasy Východní konference, v půlce srpna. Médiím to odůvodnil tím, že jeho dcera má zdravotní potíže.

Bruins tak museli spoléhat na Jaroslava Haláka. Ten svou spolehlivost předvedl v prvním kole, ve kterém Boston v pěti zápasech porazil Carolinu a Halák tuto sérii musel dochytat. Na Tampu Bay, pozdějšího vítěze, však Bruins už nestačili.

„Tuukka může mluvit sám za sebe. Ale řekl bych, že jediné, co teď chce, je, aby se vrátil do brány a držel nás každý zápas. Z celého týmu se zpátky na led těší nejvíce právě on,“ dodal Cassidy. „Myslím, že Tuukka si teď říká, že je pořád stejný brankář jako předtím, navíc rodina už je úplně v pořádku. Všechno vyřešeno, pojďme na led.“

Jestli chtějí Bruins doufat ve Stanley Cup, pak musí věřit, že Rask bude opravdu stejným brankářem jako loni. Díky svým výkonům byl dokonce zvolen finalistou Vezina Trophy.

Cassidy také doufá, že se neprotáhne léčba dvěma klíčovým útočníkům. Po operacích jsou totiž David Pastrňák a Brad Marchand. Český útočník má návrat naplánován na půlku února, druhý jmenovaný o měsíc dřív.

„Podle toho, co vím, se možná vrátí ještě dřív,“ věří Cassidy. „Tihle dva kluci vyloženě dřou, takže se nebojím, že by se dávali dohromady delší dobu. Je možné, že se opravdu vrátí dřív.“

„Ohledně jejich rekonvalescence jsme opravdu optimističtí. Otázkou je, do jaké fáze sezony se vrátí, protože ještě ani nevíme, kdy začneme,“ vysvětlil lodivod Bruins.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.