Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nová rodina míří do Ulice: Jak její členové zamíchají kartami? Pojďte se seznámit

13. listopadu 2020 | 06:00

V pondělí se můžete těšit na příchod ne jedné postavy, ale celé rodiny! Do Ulice se přistěhují rodiče Báry Klímové a s nimi samozřejmě také její dva sourozenci. Ne pro všechny bude jednoduché se sžít s novým prostředím. Těšit se můžete na běžné rodinné radosti i strasti, které bývají se stěhováním do nového města často spojeny.

Určitě jste zvědaví, koho tam posílají a jak tahle rodina zahýbe dějem a osudy ostatních klanů. Manželé Iva (Hana Baroňová) a Vítek (Filip Čapka) Klímovi jsou rodiči Báry Klímové (Eliška Hanušová). Vedle Ivy a Vítka se do Prahy stěhují také jejich mladší děti Anežka (Karolína Lipowská) a Michal (Karel Klement). Všichni herečtí představitelé se na natáčení moc těšili. Pojďme si je tedy trochu představit v krátkých rozhovorech.

Filip Čapka

Hana Baroňová a Filip Čapka, manželé Klímovi
Autor: tv nova

Představíte nám vaši postavu?

V Ulici hraju Vítězslava Klímu, který jako bankovní úředník nedávno v zaměstnání povýšil. Pochází od Liberce, ale kvůli práci celou svou rodinu stěhuje do Prahy do Ulice. Vítek chce, aby mělo všechno svůj řád a měl ve všem pořádek. Tomu já osobně s věkem čím dál tím víc rozumím.

Jak dlouho jste zvažoval nabídku hrát tuto roli?

Nezvažoval. Chtěl jsem ji okamžitě. Přišla v tu nejlepší chvíli. Po pěti letech bez hraní jsem bagrem modeloval břeh potoka, zazvonil telefon: Ulice, chceš? Chci. Pak následovalo několik castingových zkoušek a bylo vymalováno.

Co nám řeknete o vaší seriálové rodině, jak vám to na place společně jde?

Sehráváme se. A řekl bych velmi dobře. Navíc mrkněte na naše fotky, ten casting je dokonalý. Vždyť my fakt vypadáme jako rodina.

Teď prozradíme takové malé tajemství. Diváci Ulice totiž dobře znají vašeho nejlepšího přítele. Prozraďte jim, kdo to je a co vás spojuje...

Je to Adrian Jastraban. Můj kamarád, přítel, vynikající herec, druhý sourozenec. Mé druhé já sedm let v olomouckém divadle a poté dlouhá léta tady v Praze. Hodně jsme se toho spolu naučili, pochopili, objevili. V herectví i v životě. Před pár lety se naše cesty rozdělily, abychom se opět potkali v Ulici.

Hanka Baroňová

Klímovi z Ulice
Autor: tv nova

Koho budete hrát v Ulici?

V Ulici hraju Ivu Klímovou, která je maminkou tří dětí. Je to energická žena. Z mého pohledu taková kvočna, v tom nejlepším slova smyslu. Miluje svou rodinu nade vše, perfektně se o ni stará a udělá pro ni všechno. Myslím, že přestože nemám děti, tak působím jako mateřský typ.

Co vás poprvé napadlo, když se ukázalo, že byste mohla být součástí Ulice?

Byla jsem nadšená. Já jsem si přála v Ulici hrát. Takže mně se splnilo mé přání.

Pojí vás s Ulicí (se sledováním Ulice) nějaká historie?

Se sledováním Ulice mě pojí hlavně moje maminka, která ji sleduje od začátku a je její skalní fanoušek. Takže když jsem u našich, tak večer Ulice hraje a to je čas, kdy se na mamku nemluví. Když jsem u sebe doma, tak vím, že v tuto dobu jí nemám ani volat. Leda o přestávce, ale to je zase prostor, který má vyhrazen pro volání s tetou, která je také fanouškem Ulice. A právě o této pauze diskutují o ději. Ale když jsem u našich, tak se s mámou sem tam na Ulici dívám, ale velmi nepravidelně. Takže mám trošku přehled, kdo v Ulici hrál, ale ani zdaleka nejsem odborník jako moje máma.

Podívejte se, jaké osudy prožívá další rodina z Ulice – Marečkovi:

Video se připravuje ...
Ulice: Marečkovi • VIDEO: TV Nova

Karolína Lipowská

Máte s Anežkou něco společného?

Anežka je sestra Báry a Michala. Má velký zájem o ekologii a snaží se zachránit svět. To se mi na ní moc líbí. Jinak jsme obě standardní puberťačky a už nás začínají zajímat kluci.

Karel Klement

Jste si s Michalem v něčem podobní?

Michal se přistěhuje s rodinou z Liberce a v Praze se mu líbí, protože tu má větší možnosti se prosadit v plavání. Jeho hlavní zájem je sport a to nemáme moc společné, já se raději věnuji herectví. Spojuje nás snad jen humor a láska k masu.

Náš tip: Baví vás vedle sledování oblíbených seriálů taky třeba luštění křížovek? Magazín Blesk pro ženy pro vás připravil speciál s křížovkami, které vás fakt budou bavit! Koupit ho můžete v novinových stáncích nebo v našem iKiosku ZDE.

Blesk pro ženy, Křížovky
Autor: red