Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidl v Pavlovicích příští rok zavře. Bude více zelený, parkovat se bude v podzemí

Společnost Lidl připravila rekonstrukci prodejny v libereckých Pavlovicích. Ta proběhne během příštího roku a Lidl zaplatí také opravu dvou autobusových zastávek u prodejny. Ta dostane zelenou střechu a zmenší se i parkoviště, část parkovací plochy se nově přesune pod prodejnu.

Finální projekt vznikl po jednání města s Lidlem. Nová prodejna bude mít zelenou střechu. „Je jasně prokázáno, že zelené střech snižují tepelné ostrovy ve městě, napomáhají zvýšení biodiverzity, snižují odpar vod, mají pozitivní dopad na energetickou bilanci budov - prostě zlepšují estetický dojem z města,“ vysvětluje vedoucí Kanceláře architektury města Liberce Jiří Janďourek.

Proměnou projde i okolí prodejny. Část parkovacích ploch se schová pod prodejnu a součástí projektu je výsadba zeleně, další stromy na parkovišti, plochy umožňující vsakování nebo doplněný chodník v zeleni od zastávky, což jsou dnes vyšlapané cestičky od zastávky k prodejně.

Lidl souhlasil také s tím, že na své náklady opraví dvě autobusové zastávky u prodejny, které budou zastřešeny a i střecha bude zelená. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberec.cz

Štítky Lidl, Pavlovice, rekonstrukce, Liberec, kam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Modrý, fialový, zelený, svítivky baráky nikomu nevadí, ale červená střecha ano? Ty vole, Liberec se maskuje? Obnovíme protiletecké kryty? Kdy už do prdele v tomhle městě někdo začne myslet palicí včetně tupé reakce drbny?

Neděle, 15. listopadu 2020, 15:08Odpovědět

Petr Ruprecht

Červenou střechu Lídlu jsem dneska viděl. KOMU VADÍ??? Červené střechy nejsou v módě? Tak to předěláme celý Liberec, ukážeme si někdy na městě leteckou mapu :-D Zajímalo by mě, který kreten přišel s tímhle updatem (krytou zastávku z toho vyjímaje). Liberecký projektový vypatlánkov. Ale prachy se točit musí, že?

Neděle, 15. listopadu 2020, 15:06Odpovědět

Pavel Pešat

Výzva pro parkoviště OBI a Kauflandu :)

Pátek, 13. listopadu 2020, 16:35Odpovědět

Lidl v Pavlovicích příští rok zavře. Bude více zelený, parkovat se bude v podzemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.