Potvrzeno! Obránce Hájek pomůže Kometě. Do Brna se vracejí i dva útočníci

13. listopadu 2020, 11:15

Václav Jáchim

Během minulých dní to bylo ve hře, teď je nástup posily z NHL do Komety potvrzen. Dres Brňanů po odmlce oblékne Libor Hájek, zadák Rangers získal od zámořského klubu souhlas k působení v Tipsport extralize a s vedením Brňanů uzavřel dohodu do doby, než odletí na zámořský kemp.

Jak informuje web Komety, Libor Hájek by měl poprvé nastoupit už v dnešním utkání proti Mladé Boleslavi. Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2018, jenž v NHL dosud sehrál 33 utkání s bilancí gólu a pěti nahrávek, už s Kometou několik dní trénuje.

Hájek původně zvažoval start v Olomouci, později se spekulovalo o jeho možném přesunu do Vítkovic, jelikož je poslední dobou doma na severu Moravy. Jenomže práva na hráče náleží Kometě a obě strany se nakonec dohodly na spolupráci.

?? Odchovanec klubu je připraven už do dnešního zápasu proti Mladé Boleslavi. ? #společně

Zveřejnil(a) HC Kometa Brno dne Pátek 13. listopadu 2020

Hájek bude třetím hokejistou působícím v zámoří, který aktuálně pomůže Kometě. V kádru majitele a hlavního kouče Libora Zábranského jsou rovněž obránci Jakub Zbořil s Filipem Králem.

Brňané dosud v soutěži nasbírali jen tři body, naposledy padli ve středu na ledě Mladé Boleslavi 1:2, příčinou byla slabší produktivita a efektivita v ofenzivě. Kometu trápí některé absence. Fit nebyli Petr Holík nebo Jakub Valský, zranil se Vojtěch Střondala. Peter Mueller už se sice vrátil ze zámoří, ale jeho start v dnešní odvetě proti Bruslařům je s otazníkem.

Vedení klubu v reakci na aktuální dění angažovalo Anthonyho Lucianiho ze Znojma, novinkou jsou návraty dvou jiných útočníků. Jak Kometa potvrdila na svém webu, připraveni nastoupit budou Tomáš Svoboda (aktuálně Znojmo) a Adam Gajarský, který působí ve Vsetíně.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Oba prostředí velmi dobře znají. Někdejší reprezentant Svoboda míří na hostování do Brna po tříleté odmlce, bývalý hokejista Slavie, Plzně, Pardubic, Chomutova a dalších mužstev sehrál v letošním ročníku za Orly pět utkání druhé ligy, v nichž zaznamenal čtyři branky a stejný počet asistencí.

Adam Gajarský je odchovancem Komety, působil v ní až do ročníku 2017-18, který pro něj vyvrcholil na MS osmnáctiletých. Účastník Memoriálu Ivana Hlinky 2017 poté strávil dva roky v americké juniorské USHL, letos působí ve Vsetíně, kde si v pěti kláních Chance ligy připsal jeden gól.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz