Hlavní obsah

Velký sen zemřel. Příšerná frustrace… Už se viděli na EURO, pak se vše sesypalo

Budapešť/Praha

Ještě v 88. minutě drželi v barážovém utkání v Maďarsku postupový výsledek 1:0, jenže čtyři následující minuty fotbalistům Islandu sen o účasti na EURO rozmetaly napadrť. Hráči i média z ostrůvku ledu a sopek jen těžko skrývali své rozčarování.

Foto: Tibor Illyes, ČTK/AP

Zklamaný islandský fotbalista Sverrir Ingason po porážce s Maďarskem.

Článek

„Sen v Budapešti zemřel," hlásí například stránky televize RÚV. „Příšerná frustrace," píše zase deník Frettabladid.

Ostrované se ujali vedení hned v 11. minutě i díky obrovské chybě gólmana Lipska Pétera Gulácsiho, kterého prostřelil Gylfi Sigurdsson. Maďaři však zvyšovali tlak a na poslední chvíli zápas otočili. V 88. minutě srovnal po zmatcích v islandské obraně zblízka Loic Nego a ve druhé minutě nastavení střelou zpoza vápna vystřelil postup Dominik Szoboszlai.

Island, který se zabydluje mezi evropskou fotbalovou špičkou, se tak třetí účasti na velkém turnaji za sebou nedočká.

„Je to velké zklamání, byli jsme pět minut od Eura. Ale nepracovali jsme tak, jak jsem si představoval, soupeř držel ve druhé půli míč většinu času. Tak to chodí, když tým opravdu touží dát gól. My jsme dnes tuhle energii potřebnou k vítězství neměli," mrzelo po utkání kouče poražených Erika Hamréna.

„Když už jsme byli tak blízko, je to frustrující. Ale pro nás to není konec, další kvalifikace už začíná brzy. Je to pouze naše vina, že jsme nevyužili šance, abychom tenhle zápas vyhráli. Za celý tým říkám, že jsme zdrceni, ale to platí dnes. Pak se musíme zase vzchopit," nabádal kapitán Islanďanů Aron Gunnarsson.

Reklama

Související témata: