Macháč v Bratislavě suverénně prošel do semifinále

13. 11. 2020, 16:26
Aktuality 5
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Tomáš Macháč na challengeru v Bratislavě potvrdil roli favorita proti Matteovi Violovi, Itala porazil bez ztráty podání a úspěšně navázal na skalp turnajové trojky Kamila Majchrzaka. O své druhé finále na challengerech bude 20letý český talent usilovat proti domácímu Lukášovi Kleinovi.
Profily hráčů
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč v únoru vyhrál halový challenger v německém Koblenzu a pod střechou si znovu zahrál až před týdnem na jiném německém challengeru v Eckentalu. Tam měl však smůlu na los a v prvním kole narazil na pozdějšího šampiona Sebastiana Kordu.

Mnohem lépe si 20letý talent vede v Bratislavě. Ve slovenské metropoli bez větších potíží prošel dvoukolovou kvalifikací, v hlavní soutěži neztratil set s Braydenem Schnurem, ve druhém kole si vyšlápl na nasazenou trojku a 106. hráče světa Kamila Majchrzaka a připsal si svůj nejcennější skalp a v dnešním čtvrtfinále přehrál 6-2 6-4 Mattea Violu.

Proti italskému tenistovi, jenž v žebříčku ATP figuruje o 17 příček za Macháčem na 232. místě, měl od začátku navrch. V utkání čelil dvěma brejkbolům, které odvrátil, a sám byl na returnu třikrát úspěšný. Na postup potřeboval jen 68 minut.

Macháč je letos na challengerech v semifinále podruhé a v kariéře počtvrté. O druhé kariérní finále na této úrovni bude zítra bojovat s domácím Lukášem Kleinem. S 316. tenistou světového pořadí, který dnes po setech 6-4 7-5 zaskočil nasazenou jedničku Emila Ruusuvuoriho, se na turnajích ještě neutkal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Machaca som este hrat nevidel,zato Klein ma slusny servis,ktorym si vie pomôct pri idealnej vyske 1,93m,kym Machac ma o desat cisel menej,co nie je katastrofa,ale je to uz na hrane,som nanho zvedavy
Reagovat
darek.vrana
Macháč má servis průměrný, zato velice slušný return. Je hodně pohyblivý, aktivní, lehkonohý a má skvělý bekhend. Forhend taky pálí, ale často mu to z něj padá těsně vedle, protože ho tolik neliftuje, se mi zdá. Každopádně se mi hodně líbí. I mentálně bych řekl, že je silný a zarputilý.
Reagovat
Dobry-den
Tenhle turnaj by měl vyhrát. Pokud ne, bude to pro mě nepříjemné překvapení. smile
Reagovat
EllNino
Super, třetí semifinále na halovém challengeru, mohl by to už dotáhnout ...jeho hra na rychlý povrch jako stvořená :)

Tak přidej ještě dvě a už by to mělo vyjít na tu druhou stovku :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka k semi!smile Viděl jsem jen kousek p Jankovi, ale řekl bych, že mi pár věcí přišlo na jejich hře podobných: silný BH cross, možná i ten lift na FH, přechod na síť. Předtím by mě tohle srovnání nenapadlo...
Tak ať Janka napodobí i výsledkysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist