Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Líšeň si v přípravě vyšlápla na Baník, Opava v malém slezském derby udolala Karvinou

Po řízené demolici Příbrami v ligovém utkání kousali fotbalisté Baníku Ostrava porážku s týmem z druhé nejvyšší soutěže. V přípravném duelu totiž podlehli Líšni 0:2. Stejným poměrem zvítězili hráči Bohemians 1905 v Hradci Králové a České Budějovice nad dalším druholigovým celkem Táborskem. Opava zdolala Karvinou 2:1.

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: FB SK Líšeň

Vítězství Líšně, druhého týmu druhé ligy, zařídili Tomáš Machálek a Milan Lutonský. Stejně jako v sobotním duelu nejvyšší soutěže v Příbrami (4:0) vedl Ostravu trenér B-mužstva Ondřej Smetana, jelikož kouč Luboš Kozel scházel kvůli nákaze koronavirem.

Na úspěchu Bohemians v Hradci Králové se výrazně podílel Jan Vodháněl, jenž na první gól přihrál Matěji Pulkrabovi a druhý sám vstřelil.

České Budějovice, které v ligové sezoně jako jediné s Příbramí stále nevyhrály, si poradily s Táborskem po gólech Karola Mészárose a Matěje Valenty. "Potřebovali jsme hrát. Měsíc bez zápasu jsme hráli jen mezi sebou a to není to, co samotný zápas přináší. Herně jsme hráli velice dobře," citoval web Dynama trenéra Davida Horejše.

"Vytvořili jsme si hromadu šancí. Bohužel to, jak se chováme ve vápně, je trestuhodné. Jestli jdeme čtyřikrát sami na bránu a máme další možnosti, musíme je proměňovat. Jediné zklamání je počet šancí, zápas měl skončit 8:0, a ne 2:0," dodal.

Malé slezské derby pro Opavu

Opavu proti Karviné poslal do vedení Jan Žídek. Vyrovnání sice zařídil v 74. minutě Rajmund Mikuš, o minutu později ale SFC vrátil vedení René Dedič.

"Byl to dobrý test s kvalitním soupeřem, který jsme potřebovali. Kluci to odpracovali dobře. Vyhráli jsme, takže doufám, že nám to pomůže, co se týče sebevědomí. Musíme takhle pokračovat dál. Příští týden hrajeme se Slavií, budeme se snažit jí to co nejvíce ztížit a třeba urvat nějaké body," prohlásil opavský trenér Radoslav Kováč.

"Dobrý, bojovný zápas v dobrém tempu, ale na hrozném terénu. O kombinaci to moc nebylo. Mrzí nás výsledek, protože jsme určitě nebyli horším týmem, Opava ale byla efektivnější. Potřebovali jsme vidět v akci naše hráče, kteří moc nenastupují. To se podařilo," konstatoval kouč Karviné Juraj Jarábek.

Přípravná fotbalová utkání:

Baník Ostrava - SK Líšeň 0:2 (0:1)
Branky:
19. Machálek, 55. Lutonský.
Ostrava: Murin - Fillo (61. Fulnek), Kaloč, Stronati, Lalkovič (46. Tijani) - Drozd (74. Harušťák), Chvěja (70. Kulig) - Buchta, Tetour (46. Jirásek), Kuzmanovič (78. Šmiga) - Zajíc (61. Zálešák). Trenér: Smetana.

SFC Opava - MFK Karviná 2:1 (0:0)
Branky:
62. Žídek, 75. Dedič - 74. Mikuš.
Opava: Šrom (46. Lasák) - Jelínek (65. Večerka), Didiba, Žídek - Harazim, Darmovzal (24. Rataj), Tiéhi (70. Zavadil), Řezníček, Helešic - Juřena (65. Dedič), Holík (83. Gorčica). Trenér: Skácel.
Karviná: Bolek (46. Neuman) - Janečka (46. Mangabeira), Dramé, Twardzik, Bartošák (46. Guba) - Smrž, Hanousek - Ndefe, Tavares, Mikuš - Haša (63. Vlachovský). Trenér: Jarábek.

Dynamo České Budějovice - MAS Táborsko 2:0 (1:0)
Branky:
20. Mészáros, 57. Valenta.
České Budějovice: I. poločas: Vorel - Kladrubský, Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Jánošík, Mészáros, Mršič - Van Buren. II. poločas: Vorel - Čolič, Talovierov, Havel, Novák - Čavoš, Valenta - Ekpai, Brandner, Jánošík (58. Kalousek) - Bassey. Trenér: Horejš.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 34. Pulkrab, 54. Vodháněl.
Bohemians 1905: Bačkovský (46. Kouba) - Bederka, Krch (62. Osmančík), Hůlka - Hronek, Ljovin (46. Vacek), Jindřišek (62. Novák), Květ (62. Hašek), Vondra - Vodháněl (62. Keita), Pulkrab (46. Nečas). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články