Vdovec Jan Kolomazník (68) přidal ještě druhý růženec. „Je od Otce Jordána. Byli přátelé, točil s Evičkou i její třináctou komnatu. Zemřel letos přesně v den mých osmašedesátých narozenin, byl jsem na jeho pohřbu,“ prozradil Blesku vdovec.

Po uložení urny do hrobu, který je hned naproti místu posledního odpočinku Karla Gotta (†80) na pražských Malvazinkách, kněz pronesl modlitby a požehnání. Pak už zřízenci hrob uzavřeli a několik smutečních hostů zaplavilo náhrobek květinami. Všechny byly žluté, protože tuto barvu zpěvačka milovala.

Vedle brněnské sestřenice Heleny Štefanové (77) a kamarádky Zuzany Kardové (58), expartnerky zpěváka Dana Nekonečného (†52), se přišla rozloučit také maminka Ivany Gottové (44), Blanka Krejčí (68). Nechyběl ani ředitel Febiofestu Kamil Spáčil (56) s rodinou či Evin nejmladší pěvecký partner Tomáš Ringel (19).

VIDEO: Vzpomínkový koncert na Evu Pilarovou a Karla Gotta se odehrál v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínkový koncert na Evu Pilarovou a Karla Gotta se odehrál v Brně. Jiří Nováček

„Počet lidí byl omezený současnými nařízeními, ale taky jsem chtěl jen ty nejbližší. Kolegové byli už počátkem června v kostele na Strahově,“ vysvětlil Kolomazník.

Ke hrobu Karla Gotta, který je jen šest metrů od Evina, přišel v pátek zcela náhodou zpěvák Ondřej Ruml (39). Chtěl Slavíkovi zapálit svíčku. Když zjistil, že je vedle pohřbená i Eva Pilarová, šel koupit ještě jednu.

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
105 fotografií