Reprezentační záložník Jankto: Gratulace Slovákům k postupu, Skotsku se na mistrovství můžeme pomstít

Čeští fotbalisté se v Plzni připravují na závěrečné zápasy Ligy národů. Současně ale také sledovali zápas, ve kterém se rozhodovalo o jejich posledním soupeři na evropském šampionátu. Jen to bylo úplně jiné, než jak to v podobných případech dělávali dřív.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Být to v normální době, nejspíš by v takovém případě sledovali napínavou baráž společně, možná by to bylo spojené i s nějakou tipovací soutěží. Jenže teď, v době koronavirové pandemie, je spousta věcí jinak, říká jedna z opor fotbalové reprezentace, záložník Sampdorie Janov Jakub Jankto.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Jankto vyhlíží souboj se Skotskem na mistrovství Evropy. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Musíme dodržovat nějaké vzdálenosti, což děláme. Taková je prostě doba. Ty zápasy končily v jedenáct hodin večer a všichni jsme byli na pokojích. Ráno jsme měli video, takže jsme se o tom s klukama ještě tolik nebavili. Ale z mé strany gratulace Slovákům,“ poblahopřál nejdřív Jakub Jankto k postupu Slovákům.

Až pak okomentoval posledního soupeře ve skupině pro české fotbalisty. Jankto ale přiznává, že v barážovém utkání mezi Srby a Skoty v Bělehradě spíš věřil domácím fotbalistům.

Jankto věřil Srbům

„Srbové mají velice dobré hráče, individuálně silné na balonu. Výsledek mě trošičku překvapil. Ale alespoň se můžeme pomstít Skotům. Já jsem s nimi nehrál ani v Olomouci ani ve Skotsku, takže to snad vyjde na mistrovství,“ připomíná Jakub Jankto své absence v Lize národů právě proti Skotsku.

Českým fotbalistům se s tímto soupeřem z různých důvodů v posledním období nepovedlo uhrát příznivý výsledek. Při domácím utkání v Olomouci musel kvůli potížím s koronavirem nastoupit úplně jiný narychlo sestavený tým, a řada hráčů včetně trenéra Jaroslava Šilhavého chyběla i při duelu v Glasgow.

Pekhart má šanci, že nastoupí v Lize národů. Nejlepší střelec polské ligy měl negativní test

Číst článek

A právě český kouč nedávno prohlásil, že i neúčast Jankta byla jedním z důvodů horšího výsledku.

„Samozřejmě dělám vždy vše pro to, abych pomohl reprezentaci k vítězství. Ale nemyslím si, že to bylo úplně mnou. Máme spoustu kvalitních hráčů, jako tým jsme šli poslední dobou strašně nahoru. Teď je to jen na nás,“ mluví Jakub Jankto o týmu, který by to chtěl ukázat nejen teď v Plzni při duelech Ligy národů proti Izraeli a Slovensku.

Skupina D

Nejdůležitější duely čekají český výběr na odloženém mistrovství Evropy v létě příštího roku, na kterém se reprezentace v rámci skupiny D v Glasgow a v Londýně postupně utká se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.

Šampionát by měl začít za sedm měsíců a během té doby se ještě bude rozhodovat například o tom, jestli se do hlediště dostanou fanoušci, kteří teď v době koronavirové pandemie do ochozů až na pár výjimek nesmějí.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme