Farmářské trhy lákají na čerstvý vzduch a nespočet dobrot
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Čerstvá zelenina, ryby, maso, různé druhy chlebů, srdce z perníku či nepřeberné množství koření. To a mnohem víc nabídly dnes v Litoměřicích farmářské trhy, které pravidelně každý pátek od 7 do 13 hodin probíhají na Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích. A to i v době vládních protiepidemiologických opatření, která jsou zde dodržována.

„O regulaci provozu tržnice, ani farmářských trhů vedení města ani na chvíli neuvažovalo. Jde o podporu lokálních prodejců a pěstitelů a nákup čerstvého zboží na tržnici, tedy na čerstvém vzduchu, s rouškami a v rozestupech, je na rozdíl od přeplněných supermarketů za této situace ideální,“ konstatoval místostarosta Karel Krejza.

Pro malovýrobce jsou farmářské trhy momentálně jedinou možností, jak prodat své výpěstky a uživit se. Možnost přijet tak využívají, jak to jen jde. „Opatření jsou zničující jak ekonomicky, tak duševně. Ti farmáři, kteří ještě fungují, proto jezdí v maximální míře, z čehož mám velkou radost,“ uvedl Libor Uhlík, který pořádá farmářské trhy nejen v Litoměřicích, ale i v České Lípě a Kladně.

Farmářské trhy budou nadále probíhat každé páteční dopoledne. S blížícími se Vánocemi vždy dochází ke změnám v sortimentu. Nabídku pak doplňují výrobky s tematikou nejkrásnějších svátků v roce. „Uvidíme, jak to bude letos. Rádi bychom zde měli i tradiční ukázky řemesel, ale nyní to kvůli opatřením nejde. Doufám, že se postupně situace změní k lepšímu a opatření budou postupně rozvolňována tak, abychom mohli farmářské trhy nadále zpestřovat,“ věří Libor Uhlík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru