Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čech v Anglii střílel puškou ptáky v parku: Tvrdil, že u nás je to normální, soud mu odpustil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: VaB - 
13. listopadu 2020
19:14

Pavel J. (52) se v roce 2017 krčil v křoví v maskáčích a s puškou v ruce. Tam ho našla pejskařka, která na něj pak zavolala policii. Pavla sebrali, vězení mu ale nehrozí. Řekl, že je to u něj doma, tedy v Česku, normální. Se zbraní ho našli jen tři měsíce po útoku na koncertě zpěvačky Ariany Grande v roce 2017.

Pavel žije v Manchesteru v Anglii, jednoho dne, 17. srpna 2017, vyšel ven v maskáčích a se vzduchovkou v ruce. Ve Springwater Park v Radcliffu chtěl střílet ptáky. Celou dobu byl schovaný ve křoví, tam ho také objevila náhodná pejskařka.

Muž totiž vstal, zeptal se na jméno pejska a chtěl si ho pohladit. Celou dobu ale v ruce držel vzduchovku, identickou například s odstřelovací puškou, na ní měl maskáčové krytí a tlumič. Žena pak na Pavla zavolala policii a ozbrojená složka ho zadržela.

O případu informoval web Daily Mail. Podle toho měla oznamovatelka u soudu muže popsat jako nervózního. Když pak odcházela z parku, u vstupu potkala ženu, tu varovala, aby nikam nechodila.

„Policisté, včetně psovodů a ozbrojených hlídek, dorazili do parku kolem půl jedenácté dopoledne. V parku hledali muže, během toho byl slyšet i výstřel. Policisté se domnívali, že by mohlo jít o vysoce výkonnou pušku. Po výstřelu bylo na obloze vidět, jak odlétají ptáci, poté muže našli,“ řekl soudce Justin Hayhoe.

Vzduchovka byla nalezena ve křoví. Během prohlídky domu obžalovaného pak policie našla ještě jednu podobnou zbraň, ta byla poháněna plynem.

Muž se pak účastnil výslechu s právníkem a tlumočníkem, odmítl ale odpovídat. K incidentu došlo jen pár měsíců po sebevražedném útoku na koncertě Ariany Grande. Zemřelo při něm 22 lidí, 119 dalších bylo zraněno.

Pavlův právník Michael Lee řekl, že jde o pracovitého jedince, jenž se plně věnuje své práci, která je jeho životem. „Kromě lovu má velmi málo společenského života,“ dodal. Tomuto koníčku se věnoval prý i v České republice.

Odsouzenému nakonec hrozil trest odnětí svobody až na 18 měsíců. Nakonec dostal osmiměsíční podmínku. Do vězení prý nešel proto, že vše obhájil tím, že tato zábava je u něj doma v Česku neškodným koníčkem. Musí ale odpracovat 180 veřejně prospěšných prací.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání