Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Johnson se i po druhém kole dělí o vedení v Masters, stejnou bilanci má hned pět golfistů

Golfové Masters je znovu velmi vyrovnané. Stejně jako loni je v polovině majoru o legendární zelené sako v čele hned pětice hráčů. Se skóre -9 jsou ve vedení i favorizovaní světová jednička Dustin Johnson z USA a Španěl Jon Rahm. Obhájce titulu Američan Tiger Woods je v Augustě s odstupem čtyř ran na děleném 17. místě. Přímý přenos třetího kola sledujte od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dustin Johnson
zdroj: ČTK/EFE

S Johnsonem, který může vyhrát Masters jako první jednička od roku 2002, kdy to dokázal Woods, a druhým hráčem světa Rahmem jsou první také světová trojka Justin Thomas z USA, Australan Cameron Smith a Mexičan Abraham Ancer.

Johnson v pátek dohrával devět jamek prvního kola a poté hrál osmnáct druhého. "Jsem spokojený se švihem a s kontrolou míčku," řekl vítěz zatím jediného majoru, což bylo US Open v roce 2016. Loni skončil na Masters druhý.

Výborně zvládl druhé kolo Rahm. V pátek zahrál na dvanácti jamkách pět birdie, další přidal v dohrávce a dotáhl se do čela.

Je nám líto, video expirovalo.
DeChambeau ztratil míček a na Masters jen těsně prošel cutem

Pětinásobný vítěz turnaje o zelené sako Woods v pátek obešel deset jamek v paru, v dohrávce dal birdie, celkově má pět ran pod par a stále šanci na zisk šestnáctého major titulu v kariéře.

O postup se strachoval Bryson DeChambeau. Vítěz zářijového US Open po ztrátě míčku na jamce číslo tři v pátek zapsal triple bogey.

Nezdar ho rozhodil a hrál kostrbatě, přidal další čtyři bogey a stejný počet birdie a za postupem zaostával. V dohrávce se mu povedlo dostat celkově na par, což nakonec na cut stačilo.

Ze slavného turnaje mezitím odstoupil vítěz z roku 2000 Vijay Singh, podle pořadatelů je nemocný. Sedmapadesátiletý golfista z Fidži odehrál ve druhém kole jen deset jamek, první den zakončil s třemi ranami nad par.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články