Exkluzivní Converse x Feng Chen Wang

Exkluzivní Converse x Feng Chen Wang

14. listopadu 2020, tenisky, boty, Converse, Feng Chen Wang

Sponzorované odkazy

Narodila se v Číně, působí v Londýně a její styl tak propojuje kultury a je zároveň odvážnou vizí budoucnosti. Návrhářka Feng Chen Wang zkrátka svým uměním baví, a to nejen na týdnech módy, ale třeba i svět tenisek, ikonické modely Converse nevyjímaje. Důkazem je další spolupráce designérky s touto značkou, která se tentokrát zaměřuje na model Jack Purcell.

Procházka čínskou historií

Na svůj původ je návrhářka Feng Chen Wang pyšná a ráda se jím při své tvorbě nechává inspirovat. Nejinak je tomu i při spolupráci s Converse. Můžeme zde vidět mix energií Londýna a Šanghaje a také setkávání historie její rodné země s budoucností. To vše je patrné z použitých materiálů i technik a vzniká tak nečekaný koktejl stylů, který však oku velmi lahodí. Jedná se o typický rukopis návrhářky a je vidět, že boření hranic jí není cizí.

Smějící se Jack Purcell

V podání Feng Chen Wang jsme už mohli vidět i jiné ikonické modely Converse, ale tentokrát se spolupráce točila okolo původně badmintonových bot Jack Purcell. Ty spatřily světlo světa už v roce 1935 a staly se slavnými pro svůj “úsměv”, tedy čárku ve špičce boty, která tuto emoci připomínala. Nyní je návrhářka ozdobila doslova po svém – pomocí znaků, které znázorňují její mandarínské jméno, vytvořila originální vrstvení po stranách bot. Svrchní design pak působí o to zajímavěji, že kombinuje reflexní nylon a bavlnu a oba materiály spolu překvapivě souzní. Celkový design také sází na efekt vyblednutí, což botám dodává trendy industriální nádech. To vyniká jak na světle šedé variantě bot, stejně i na tmavší, téměř černé verzi.

Pokud si na originální boty brousíte zuby, nebo patříte k vášnivým sběratelům tenisek, příliš s nákupem neotálejte. Jedná se o limitovanou edici, která je u nás exkluzivně k dostání ve Footshopu.

Foto: Converse

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu