bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechají si Canucks svého kouče? Sám Green doufá, že ano

14. listopadu 2020, 9:30

David Zlomek

Vancouver Canucks patří mezi nejzajímavější týmy NHL. Jejich mladý tým je velmi sympatický a našel si nejednoho fanouška i mimo Vancouver. Výraznou měrou k tomu přispěl i trenér Travis Green. Tomu po příští sezoně končí smlouva. Doufá ale, že na západním pobřeží Kanady zůstane.

„Trochu jsme se o tom bavili s Jimem Benningem (GM Canucks – pozn. aut.),“ řekl v rozhovoru Green. „Pro mě je nejdůležitější, že jsme od začátku na stejné vlně. Důkazem je i to, že oba stojíme o prodloužení spolupráce.“

Green zatím ve Vancouveru působil tři sezony. Jeho bilance 102-103-28 vypadá průměrně, nicméně je nutno podotknout, že tým měl za úkol přestavbu, ne velké výsledky. 

V uplynulé sezoně Canucks dokráčeli po pěti letech do play off. Tam se dostali do druhého kola, kde je v sedmi zápasech vyřadili Vegas Golden Knights. 

„Když jsem sem přišel, probírali jsme hlavně kroky, jak tým vybudovat. Klíčem je, abyste si rozuměli s majitelem i vedením. To u nás platí na sto procent,“ dodal Green. 

„Chci zůstat trenérem tohoto týmu a chci s Vancouverem vyhrávat,“ pokračoval. „Ne jenom teď a v příští sezoně, ale dlouhodobě. Uvidíme, jak se to všechno během pandemie vyvine.“

Canucks jsou po úspěchu hladoví, což bylo vidět i po sezoně. Díky výměně získali Natea Schmidta a z trhu si stáhli volného Bradena Holtbyho.

„Tihle dva přinášejí hlavně lídrovství,“ popisoval podpisy Green. „Když se podíváte na Holtbyho a na to, co v lize dokázal, nemusíte už dodávat nic jiného. Jsem nadšený, že takovou osobnost přivítáme v týmu.“

Nate Schmidt pro změnu patřil k těm nejlepším zadákům Vegas, kteří se ho zbavovali s těžkým srdcem a jenom kvůli tomu, že potřebovali místo na Alexe Pietrangela. Je výborný jak do defenzivy, tak do ofenzivy. 

„Jsme s Vegas ve stejné divizi, takže proti sobě hrajeme dost zápasů. Víme, jak dobrý je,“ uznal Schmidtovy kvality Green. „Na led může v podstatě kdykoliv. Sezona je dlouhá a takovéto typy hráčů jednoduše potřebujete.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.