TIP REDAKCE: Pět metalových alb, na které se můžete těšit po novém roce

Architects - Forum Karlín 2019 | Foto: Michael Kotzur, MonsterMusic

Zbývá jen několik málo týdnů do konce letošního roku. Nastává tak ten pravý čas na to, podívat se, na co se můžeme v prvních třech měsících roku 2021 po hudební stránce těšit. Podívejte se na 5 nejzajímavějších metalových a rockových alb, které během tohoto období vyjdou.

Accept – Too Mean to Die (15. ledna)

Matadoři německého heavy metalu Accept jsou zpět a novinka Too Mean to Die vyjde takřka už za měsíc. Předzvěstí jejich nejsvěžejší tvorby je singl The Undertaker, k němuž samozřejmě rovnou vyšel i videoklip. Album se nahrávalo v americkém Naschvillu ve spolupráci s producentem Andym Sneapem (Judas Priest, Megadeth). Kytarista Wolf Hoffman se pochlubil tím, že vydaná The Undertaker je jedna z nejlepších, na niž se můžete těšit.

Čtěte také: TIP REDAKCE: Radiohead, Northlane aneb kapely pojmenované podle skladby jiného interpreta

You Me at Six – Suckapunch (15. ledna)

I angličtí rockeři You Me at Six potvrdili svou novou řadovku v nadcházejícím roce. Termín vydání byl stanoven na 15. ledna 2021. Své podrobnosti k této novince zveřejnili již koncem září. Suckapunch bylo natočené pod záštitou nahrávacího studia Underdog Records / AWAL a bude obsahovat již vydané písně MAKEMEFEELALIVE, What’s It Like, Beautiful Way a osm dalších songů. Výraznou myšlenkou všech skladeb je vypořádání se s věcmi, které do našeho života přichází. Josh Franceschi sám doplňuje: „Museli jsme vzít naši bolest a přetvořit ji do něčeho pozitivnějšího.“

Architects – For Those That Wish to Exist (26. února)

Taktéž britští architekti odhalili svého řadového nováčka For Those That Wish to Exist. Zde připadlo datum vydání na 26. února 2021. Jak kytarista a skladatel Dan Searl sám popisuje, nechali se tentokrát při tvoření ovlivnit existenciální krizí, které lidstvo a planeta čelí. Zaměří se na to, jak se my sami jako jednotlivci musíme naučit žít jinak a přeskládat vlastní hodnoty. „Na albu jsem se díval na naši neschopnost změnit nás způsob života, který by udržel lidskou rasu a zachránil planetu,“ rozvádí dále Dan.

Spolupráci zde navázali se Simonem Neilem z Biffy Clyro, Mikem KyremRoyal Blood i Winstonem McCallemParkway Drive. Jmenovaná trojice hudebníků tak zaručuje, že by se mohlo jednat o opravdu zajímavou desku. Poslechněte si níže již vydanou ukázku Animals.

Čtěte také: System Of A Down vydali po 15 letech nový singl, věnovali ho Náhornímu Karabachu

Alice Cooper – Detroit Stories (26. února)

Alice Cooper k nahrávání Detroit Stories přizval několik svých hudebních kolegů – Wayne Kramera (MC5), Johnnyho “Bee” Badanjeka (The Detroit Wheels) nebo i slavného jazzového a R&B basistu Paula Randolpha. Především Randolph poukazuje na vidinu zajímavé a snad i vydařené spolupráce. Cooper chce skrz svou novou hudbou vzdát hold svému rodnému městu, jež ho utvořilo, a kde se i on sám po umělecké tvorbě cítí nejpřirozeněji.

Rob Zombie – The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy (12. března)

Po čtyřech dlouhých letek potěší v polovině března své fanoušky i rockový veterán Rob Zombie. Ten si přichystal taktéž novou tvorbu nesoucí jméno The Lunar Injection Kool Aid ConspiracyRob si na všem nechal záležet a novinka vznikala dlouhou dobu, on sám je na ni ale velmi hrdý a hovořil o ní, jako o velkolepé, bláznivé a opravdu komplexní nahrávce. Fanoušky pak láká vypuštěnou ochutnávkou do éteru v podobě The Triumph Of King Freak (A Crypt of Preservation And Superstition).

Čtěte také: TIP REDAKCE: 40 let Ace of Spades aneb 9 zajímavostí a mýtů nejslavnějšího alba Motörhead


Napište komentář

Karolína Kaufmann
O Karolína Kaufmann 360 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.