Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Student Michal (16) nastříkal koronavirus na zeď nemocnice! Fandily mu uklízečky

Autor: mat - 
14. listopadu 2020
09:15

Malovat ho bavilo už na základce, v 8. třídě propadl graffiti. Vymýšlel různé motivy, chtěl se neustále zlepšovat a dopracovat k vlastnímu stylu. Teď v šestnácti letech už má Michal Pavlík slušné renomé. Aktuálně to chce dokázat na zdech u odběrových ambulancí Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.   

Student průmyslovky ve Zlíně má ve zdravotnickém zařízení známou. Když viděl fotografie budovy, ve kterém je jedno z tamních odběrových covid míst, napadlo ho, že by chtělo oživit. Vedení nemocnice svůj nápad nabídl a uspěl. „Tématem jsou viry covidu, zapletené v mém pojetí DNA," řekl Blesk.cz mladík.

První výtvor už dokončil. Kolemjdoucí prý netajili zvědavost. „Vytvořil se tady i můj fanklub převážně z řad uklizeček,“ usmívá se mladík, který měl původně pracovat jen s černým sprejem.

Nakonec přibyla i šedá, bílá a červená barva. „Jen černá, to mi připadalo až moc smutné. I když jde o vážné téma, výsledkem je mnohem barevnější a zajímavější verze,“ pochvaluje si svůj počin Michal.

Koronavirus bere vážně

Sám ubezpečuje, že téma koronaviru a všeho kolem něj bere vážně. „Říká se, že my mladí na nějaká opatření kašleme, smějeme se tomu. Určitě se to netýká většiny. Já nosím roušku. Při sprejování jsem si uvědomil, že kolem mě nejspíš chodí na odběr i nakažení lidé, kterým hrozí vážné zdravotní problémy,“ přemítá Michal.

Na kontě má už řadu ocenění, vyhrál třeba ve finále graffiti soutěže pro jednu nadnárodní firmu v Bratislavě. Jeho snem je dosáhnout profesionální úrovně. „To znamená pořád kreslit a kreslit, nepřestávat na sobě pracovat. Kreslím už také na zakázku, ale vždy chci, aby výsledek byl dokonalý. A těším se na každou další výzvu,“ svěřil se mladý tvůrce.

VIDEO: Sprejerský spolek zvelebil v Brně podchod.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa