Ornella Koktová promluvila o třetím těhotenství. Bude to osud a tak to má být, prozradila

Ornella s synem Quentinem
Ornella s synem Quentinem
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 14. 11. 2020

Ornella Koktová (27) je dvojnásobná maminka synů Quentina a sedmiměsíčního Svena, které má s manželem a podnikatelem Josefem Koktou (63). Současná doba ovlivněná epidemií koronaviru pro ni s rodinou není lehká, přesto si užívá mateřství a snaží se věnovat dětem i práci. Pro ŽivotvČesku.cz prozradila, jak to má s myšlenkou na případného třetího potomka a také jaký má názor na interrupci.

Sympatická Ornella, která se stala letos v dubnu podruhé maminkou, si rodinný život a mateřství užívá. Po boku manžela a podnikatele Josefa Kokty je šťastná a i když současná doba nepřináší mnoho pozitivních zpráv a vládní opatření výrazně omezují běžný život v Česku, snaží se myslet pozitivně a věnovat se především rodině. Vypadá to, že výchovu dvou dětí zvládá poměrně dobře – jak to má vlastně s myšlenkou na třetího potomka? "Na škole jsem měla spolužáky, co byli Angličani a Skoti a je pravda, že ti měli čtyři, pět sourozenců naprosto běžně. Teď mám miminko, moc si to tedy neumím představit. Musím říct, že je úžasné mít děti sedm let od sebe, protože starší Quentin mi opravdu pomáhá. Stoprocentně vím, že bych nechtěla mít miminko třeba v pětatřiceti. Já jsem občas vyčerpaná už teď. Vůbec neodsuzuju třeba čtyřicátnice, co mají dítě, to rozhodně ne. Jenom já sama za sebe můžu říct, že bych to už asi nezvládla," řekla Ornella Koktová pro ŽivotvČesku.cz.

"Nikdy neříkám nikdy, ale teď si to neumím představit. Jsem katolík, takže bych nedokázala dítě odmítnout, pokud by to přišlo. Řekla bych si, že je to zkrátka osud a má to tak být. Tím nechci říct, že budu mít patnáct dětí, ale představa, že jdu na interrupci, je mi jednoduše prostě proti srsti," přiznala dvojnásobná maminka synů s neobvyklými jmény – Quentina a Svena pro ŽivotvČesku.cz.

Sama říká, že občas bývá unavená, když se vedle výchovy dětí, z nichž Sven je teprve miminko, snaží ještě pracovat a udržovat domácnost a své podnikání v chodu. Ale taky ví, že kdyby toho dostala »naloženo« více, tak si s tím nějak poradí a nezoufá. Jak to momentálně zvládá se sedmiměsíčním synem, který se narodil prvního dubna v době první vlny epidemie koronaviru? "Musím uznat, že Sven je extrémně hodné dítě. Nepláče, pořád se směje a je to sluníčko. Spí celou noc a ráno se budí s úsměvem. Není s ním žádné trápení, že bych ho musela neustále kolébat nebo nosit. Takže já mám v podstatě zlaté dítě, které mi nedává nějak moc zabrat," dodala Koktová pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.